3,6 ton cocaïne (in lading bananen) kan trio 10 jaar in de nor kosten

Drie Nederlanders riskeren tien jaar cel voor de invoer van 3,6 ton cocaïne. De drugs zijn in een loods in Herentals in beslag genomen. Eén van de Nederlanders is Thomas K. Hij is een rechterhand van de Nederlandse beursmakelaar Florent V.L., bijgenaamd "Wolf van Damrak".

De politie werd op 18 juni 2015 getipt dat een firma van de Nederlander Peter R. cocaïne smokkelde via bananeninvoer uit Colombia. Peter R. had geregeld contact met André S., die in Zwitserland verblijft. "Weldra zijn al onze problemen voorbij en kunnen we met een Bugatti en Bentley naar Spanje rijden", klonk het in een afgeluisterd gesprek.

Zeven palletten

Op 29 juni 2015 kwamen in de Antwerpse haven 68 palletten bananen aan, bestemd voor de firma van Peter R. Zij zijn naar een loods in Herentals overgebracht. In zeven palletten zat in totaal 3,6 ton cocaïne verstopt.


Het onderzoek toont volgens de procureur aan dat Peter R. samen met André S. en Thomas K. firma's voor bananeninvoer had opgericht. De bananen waren slechts een deklading voor cocaïne. In Nederland loopt trouwens een gelijkaardig drugonderzoek waarin Thomas K. en zijn baas Florent V.L. de spilfiguren zijn. Beursmakelaar Florent V.L. was al te zien in Nederlandse media omdat hij net als Leonardo DiCaprio in de film 'Wolf of Wall Street' in een Lamborghini Countach reed.


Verschillende advocaten vroegen om het Nederlandse drugdossier met het Antwerpse samen te voegen. "Dan zal u merken dat de naam van mijn cliënt André S. is misbruikt door andere kopstukken", pleitte advocaat John Maes.


De correctionele rechtbank in Antwerpen spreekt zich op 3 november uit over de straf voor de drie beklaagden. (PLA)