“Veel pakjes belanden terug bij afzender”

Google wil nieuwe straatnaam niet erkennen

De straat waar Erwin Peeters woont, veranderde al in april 2017 van naam.
Vanderveken De straat waar Erwin Peeters woont, veranderde al in april 2017 van naam.
Erwin Peeters uit de Armand Toremansstraat zit met de handen in het haar. Zijn straat veranderde in april 2017 al van naam, maar Google wil dit na herhaaldelijke meldingen nog steeds niet aanpassen. Zijn pakjes, vooral uit het buitenland, raken meestal niet tot bij zijn woning en belanden terug bij de afzender.

Erwin Peeters maakte maar liefst 12 officiële meldingen bij Google maar kreeg geen reactie. Na een klacht via klacht.nl kwam hij te weten dat Google niet wenst te reageren. “Mijn pakjes komen vaak niet aan omdat firma’s naar mijn oude adres zoeken en dan moet ik telkens naar een verdeelpunt om mijn pakje op te halen. Enkel de pakjes van bpost en PostNL komen wel aan. Het is nu al anderhalf jaar dat de straatnaam gewijzigd is en de problemen blijven aanslepen”, zegt Peeters.

Het nieuwe straatnaambord van de Armand Toremansstraat.
Vanderveken Het nieuwe straatnaambord van de Armand Toremansstraat.

Ook bij de opkomende mobiele verkeersapp Waze maakte Erwin melding van de naamsverandering van zijn straat, zij pasten dit snel aan, ook TomTom volgde nadien vrij snel. “Na mijn melding bij Waze kwamen medewerkers controleren of de wijziging echt was, enkele weken nadien was het aangepast in hun systeem. ik snap niet waarom dit bij Google niet kan”, zegt Peeters.

Sommige sites geven ondertussen wel het correcte adres van Erwin weer, maar gezien het overgrote deel van de websites met Google Maps werkt, blijft het voor de man een groot probleem.

Op Google Maps is er nog geen sprake van de Armand Toremansstraat.
Google Maps Op Google Maps is er nog geen sprake van de Armand Toremansstraat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.