Politie pakt vermoedelijke fietsdieven op

Een interventieploeg van de politiezone Herko heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mogelijke fietsdieven onderschept.

De agenten besloten het duo te controleren omdat ze zonder licht al zigzaggend op de Brusselsesteenweg in Herent aan het rijden waren. De twee beweerden dat ze de avond in Leuven doorgebracht hadden, en dat ze op de terugweg waren naar Brussel. Eén van hen kon echter geen identiteitsbewijs voorleggen, de andere had een bevel van de dienst Vreemdelingenzaken om het grondgebied te verlaten op zak. In hun tassen vonden de agenten dan weer een kniptang en een schroevendraaier.

Dronkenschap

De twee, die ook een positieve ademtest aflegden, verklaarden dat ze hun fietsen in Brussel gekocht hadden. Ze werden opgepakt voor openbare dronkenschap en de fietsen werden in beslag genomen. "Het is mogelijk dat de fietsen gestolen werden, vermoedelijk in de omgeving van Leuven", klinkt het bij de politie. "Het gaat om een zwart-rode plooifiets van het merk B-Fold, en een zwart-blauwe herenfiets zonder merk. Wie één van deze fietsen meent te herkennen als zijn of haar eigendom, mag zich melden bij de lokale politie op het nummer 016/85.34.00." (ADPW)