Valse pakjesbezorger bedreigt bewoner met mes

De home-invasion vond plaats in de Unolaan in Hemiksem.
rr De home-invasion vond plaats in de Unolaan in Hemiksem.
Een 46-jarige man die op de gelijkvloerse verdieping van een appartementsgebouw in de Unolaan in Hemiksem woont, is deze middag overvallen door een ‘pakjesbezorger’. De man liep een lichte snijwonde aan de hals op.  

Om 11.45 uur werd bij de man aangebeld. Er stond een man aan de voordeur om een pakje af te geven. De bewoner opende de voordeur en toen sprong een tweede man tevoorschijn. De 46-jarige man werd met een mes bedreigd en werd naar binnen geduwd. De twee daders doorzochten de woning, maar over de buit is nog niks bekend. Daarna sloegen ze op de vlucht.

Eerder waren er al gelijkaardige overvallen in de Graaf de Fienneslaan in Edegem,  in Sint-Amands en in Reet. 

Woordvoerder Joris Van Camp van de politiezone Rupel geeft enkele preventietips mee. “Doe niet te snel de deur open voor een pakjesbezorger. Vraag naar de naam van de firma of naar details over het pakje. Kijk of er een wagen met firmalogo op straat  staat. Spreek ook met huisgenoten af wie een pakje verwacht of in ontvangst neemt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.