Taverne De Cluyse heropent met nieuwe uitbater

Peter Mertens, samen met zijn zonen Jens (links) en Keanu (rechts), die regelmatig een handje zullen toesteken.
Klaas De Scheirder Peter Mertens, samen met zijn zonen Jens (links) en Keanu (rechts), die regelmatig een handje zullen toesteken.
Na enkele maanden van stilte heeft taverne De Cluyse dinsdag haar deuren weer geopend. Niet alleen het meubilair werd opgefrist, want met de 40-jarige Peter Mertens staat er ook een nieuw gezicht achter de toog. “Voor mij is dit een stap in het onbekende, maar wie niet waagt, niet wint.”

“Ik ben voor nieuwjaar eens binnengegaan in De Cluyse”, vertelt de nieuwe uitbater. “Er ging toen maar één gedachte door mijn hoofd: deze zaak heeft een enorm potentieel, maar er wordt amper iets mee gedaan. Toen ik een paar weken later nog eens langsreed, zag ik dat de zaak gesloten was en over te nemen stond. Dus heb ik beslist het erop te wagen: ik heb mijn job opgegeven en ga me nu volledig richten op De Cluyse. Ik heb zelfs mijn woning in Hoboken te koop gezet om in het appartement boven het café te wonen.”

Weinig ervaring

Veel horeca-ervaring heeft Mertens nochtans niet, maar dat schrikt hem niet af. “Ik heb zeventien jaar gewerkt bij de takeldienst Depannage 2000”, vertelt hij. “Ik heb nog nooit een café uitgebaat, dus voor mij is dit een grote stap in het onbekende. Maar het is wel een droom waar ik al vijftien jaar mee rondliep. Ik zeg altijd: wie niet waagt, niet wint. De afgelopen weken heb ik dag en nacht gewerkt om alles wat op te frissen. Ik heb het café een grondige poetsbeurt gegeven en de stoelen, de tafels en de discobar zijn allemaal nieuw.”

De komende maanden staan er in De Cluyse alvast heel wat activiteiten op het programma. “Om de twee weken organiseer ik op zondagnamiddag een ouderenmatinée, gericht op de bewoners van de serviceflats aan de abdij. Verder komen er ook regelmatig thema-avonden, zoals een ‘Back to the 90s’-party op 4 mei. En omdat de taverne weer open is, geef ik op zaterdag 20 april ook een feestelijke opening met hapjes en drankjes. Iedereen is welkom om kennis te komen maken”, aldus Mertens.

De Cluyse is in de week open vanaf 11 uur en in het weekend vanaf 12 uur. Maandag is de taverne gesloten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.