Studie van start voor zwarte kruispunten A12

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start met een studiebestek voor de zwarte kruispunten aan de Boomsesteenweg met Bist/Langlaarsesteenweg en met de Kontichsesteenweg. Op basis van de studie kan er een structurele oplossing komen die zorgt voor meer verkeersveiligheid.

Het kruispunt Bist/Langlaarsesteenweg en het kruispunt met de Kontichsesteenweg zijn de gevaarlijkste kruispunten op de A12. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft nu een studiebestek gelanceerd, zodat een onderzoek de beste oplossingen in kaart kan brengen. Er wordt gemikt op een structurele verandering, die het verkeer veiliger en vlotter maakt. "Op basis van de resultaten en de studie én na overleg zal bepaald worden welke ingrepen precies nodig zijn", aldus minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).


Vandaag rond 10.15 uur houden de CD&V-afdelingen van Hemiksem, Schelle, Niel en Aartselaar een actie aan de twee kruispunten. "We willen de kruispunten niet blokkeren en het verkeer niet verstoren", klinkt het. "Wel willen we onze stem laten horen aan de hogere overheden. Hoe meer betogers, hoe meer weerklank onze actie zal krijgen." (BCOR)