PVDA start met bevraging

Lijsttekker Dennis De Meyer.
Foto De Freine Lijsttekker Dennis De Meyer.

PVDA Hemiksem start vandaag met een grootschalige bevraging van de Hemiksemnaren. De resultaten zullen als basis gebruikt worden voor het samenstellen van het programma waarmee de partij volgend jaar naar de kiezer stapt.


"De enquête bestaat uit zes thema's die allemaal belangrijk kunnen zijn", zegt lijsttrekker Dennis De Meyer (43). "Wij willen weten wat we eerst moeten aanpakken. We gaan een 500-tal exemplaren verdelen van deur tot deur. Half december hopen we resultaten te kunnen verwerken om op basis daarvan ons partijprogramma te kunnen samenstellen."


De ambitie bij PVDA Hemiksem voor de volgende verkiezingen is duidelijk: minstens één zetel binnenhalen. "Met de verkiezingen in 2012 behaalden we in Hemiksem 3,1 procent", zegt Bernardine Huvaere (58), die de tweede plaats zal bekleden. "Maar als je ziet welke groei PVDA de voorbije jaren heeft gekend in Vlaanderen, hopen we nu beter te doen. We willen met de steun van onze inwoners PVDA binnenbrengen in de gemeenteraad."


De enquête wordt vanavond om 20 uur gelanceerd in taverne De Schaepestalle, met muziek, een hapje en een drankje. Wie online zijn mening kwijt wil, kan dat doen via de website antwerpen.pvda.be. (BCOR)