Oryana (18) strijdt net als haar mama voor kroontje Miss Antwerpen

Oryana Van de Mosselaer met haar mama Veerle Crauwels aan de abdij van Hemiksem.
Foto Ben Conaerts Oryana Van de Mosselaer met haar mama Veerle Crauwels aan de abdij van Hemiksem.
Oryana Van de Mosselaer (18) is dezer dagen volop in de strijd voor het kroontje van Miss Antwerpen. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar moeder Veerle Crauwels (48), die het op diezelfde missverkiezing ooit nog tot de finale schopte. "Ik hoop een stapje verder te geraken dan zij", zegt Oryana.

Oryana is een van de 35 meisjes die op zondag 17 september meedingt naar het kroontje van Miss Antwerpen. Dezer dagen is ze volop bezig om aandacht te trekken voor de wedstrijd en publieksstemmen te ronselen. Wie tijdens de verkiezing in de prijzen valt, mag namelijk door naar de nationale preselectie van Miss België.


Voor Oyrana, die deze maand begint aan haar eerste jaar Rechtspraktijk, is dat de ultieme ambitie. "Als je zo'n missverkiezing op je cv kan zetten, is dat een enorme troef", zegt ze.


"Bovendien helpt het me om wat meer zelfzeker te worden. Ik heb nu al het gevoel dat ik veel heb bijgeleerd."

Mama ooit in finale

Oryana's voorbeeld is haar eigen moeder, Veerle Crauwels, die het zelf ooit nog tot de finale schopte van onder meer Miss Antwerpen. "Dat is dertig jaar en dertig kilo geleden", blikt ze terug. "Ik was zelfs op weg om deel te nemen aan Miss België, maar ik ben afgevallen in de preselecties. De jury vroeg me om in het Frans iets te vertellen over de bezienswaardigheden in Hemiksem. Verder dan 'L'Escaut' ben ik niet gekomen. (lacht) Maar er zijn dankzij de missverkiezing wel deuren opengegaan. Zo ben ik negen jaar promomeisje geweest voor VTM."

Kinderdroom

"Al van kleins af aan was het mijn droom om deel te nemen aan missverkiezingen", zegt Oryana. "Ik liep vroeger altijd met mijn mama's lint rond en keek urenlang naar video's van haar deelname. Ik ben blij dat ik in haar voetsporen kan treden. Ik hoop zelfs nog een stukje verder te geraken dan zij. Maar een diploma halen is en blijft het belangrijkste."


Wie voor Oryana wil stemmen, kan dat doen door MA 35 te sms'en naar het nummer 6665. (BCOR)