Kunstwerk levert 1.500 euro op voor Villa Max

Ben François Boddaert (voorzitter Ivebeca), Roger Pintens Junior, Herbert Ilegems, Christel Van Reeth, Marleen Arnouts (vzw villamax).
Foto Benoit De Freine Ben François Boddaert (voorzitter Ivebeca), Roger Pintens Junior, Herbert Ilegems, Christel Van Reeth, Marleen Arnouts (vzw villamax).

Een kunstwerk van de Schelse kunstenaar Roger Pintens Jr. heeft 1.500 euro opgeleverd ten voordele van het goede doel.


Van midden april tot midden juni stelde Roger Pintens Jr. een dertigtal van zijn beeldhouwwerken tentoon in de Sint-Bernardusabdij. Een van die werken, 'Little Princess', liet hij daarbij veilen voor een goed doel. Gisteren werd bekendgemaakt wie de hoogste bieder was: Herbert Ilegems (68) uit Hemiksem. "Ik heb in mijn kunstverzameling al een werk van Roger Pintens Sr. Toen ik zag dat nu een werk van zijn zoon werd geveild, heb ik niet geaarzeld. Het is een mooie aanvulling op mijn collectie", zegt Ilegems.


Het bedrag gaat rechtstreeks naar de vzw Villa Max, die gezinnen met ernstig zieke kinderen gratis laat genieten van een vakantie. "We zijn heel blij met dit bedrag", reageert Marleen Arnouts van Villa Max. "Hiermee kunnen we opnieuw één gezin trakteren op een weekje vakantie." (BCOR)