Ex-schepen verdeelt lasterbrief

FLOR KEVERYN (OPEN VLD) VALT CLIFF MOSTIEN (HEMIKSEM VOORUIT) AAN

Flor Keveryn.
Ben Conaerts Flor Keveryn.
Voormalig schepen en Open Vld-kandidaat Flor Keveryn is flink uit de bocht gegaan. In een getypte brief, die de afgelopen week in Hemiksem circuleerde, haalt hij beledigend uit naar voormalig Open Vld'er en huidig Hemiksem Vooruit-lijsttrekker Cliff Mostien. "Ik wou hem raken zoals hij mij geraakt heeft", aldus Keveryn.

Verschillende Hemiksemnaren werden de voorbije dagen opgeschrikt door een brief die ondertekend is door voormalig schepen en Open Vld-kandidaat Flor Keveryn. De brief, vijf pagina's lang, is één lange persoonlijke aanval op voormalig Open Vld'er en huidig Hemiksem Vooruit-lijsttrekker Cliff Mostien. 'Ongelikte stoorzender', 'Liar King' en 'kanker' zijn maar enkele van de beledigingen die Mostien naar zijn hoofd krijgt geslingerd. Het gemeenteraadslid heeft intussen een advocaat onder de arm genomen en gaat klacht indienen wegens laster en eerroof. "De brief is nu in handen van mijn advocaat", zegt Mostien. "Wegens juridische redenen kan ik verder niet reageren."


Keveryn, die de elfde plaats bekleedt op de lijst van Open Vld, ontkent niet dat hij achter het schrijven zit. "Ik heb de brief geschreven uit eigen naam, buiten medeweten van het partijbestuur", benadrukt hij. "Het is een rechtstreeks gevolg van de roddels en onwaarheden die Cliff Mostien al twee jaar lang over mij verspreidt op de sociale media. Op een bepaald moment was de emmer vol en kon ik niet langer dulden hoe hij mij persoonlijk bleef beschadigen. Met de brief wou ik hem even hard kwetsen als hij mij de afgelopen twee jaar gekwetst heeft. Maar waar hij leugens en onwaarheden verkondigt, heb ik niet één letter gelogen. Alles wat in de brief staat, is waar."

Cliff Mostien.
Benoit De Freine Cliff Mostien.

Gekwetst

Keveryn blijft dan ook volmondig achter de inhoud staan, al betreurt hij wel dat hij een aantal mensen heeft gekwetst. "Het was mijn bedoeling om de brief in de wijk Groene Daken te bedelen. Maar omdat de blauwe cartridge van mijn printer op was, heb ik niet zoveel exemplaren kunnen afdrukken. Uiteindelijk heb ik de brief maar bij zeven adressen bedeeld. Intussen ben ik wel bij die mensen een brief met verontschuldigen in de brievenbus gaan steken. Ook de vriendin van Cliff Mostien heeft zo'n brief ontvangen, maar tegenover hem ga ik me zeker niet excuseren."


Het is niet de eerste keer dat Flor Keveryn zich met zijn acties laat opmerken. In zijn periode als schepen haalden zijn bitsige discussies met toenmalig burgemeester Eddy De Herdt regelmatig de krantenkoppen. Zo vergeleek hij De Herdt, nochtans toen een coalitiepartner, ooit met een bidsprinkhaan: "Hij neukt je en dan eet hij je op." In 2003 werd Keveryn voor één maand geschorst uit zijn functie als schepen, wegens beschuldigingen van belangenvermenging.


Bij Open Vld Hemiksem zit men verveeld met de hele affaire. "We waren vooraf niet op de hoogte van de brief en de inhoud heeft ons toch wat verrast", reageert lijsttrekker Birgit De bondt (Open Vld). "Flor heeft zijn excuses aangeboden en voor ons is het hoofdstuk nu afgesloten. Flor behoudt zijn plaats op onze lijst."