Ramen- en deurenproducent Verona slankt af na faillissement

De nieuwste productielijn van Verona
Verona nv De nieuwste productielijn van Verona
Ramen- en deurenproducent Verona uit Booischot gaat verder onder een afgeslankte vorm. Het bedrijf vroeg in augustus bescherming tegen schuldeisers aan, nadat het klappen moest incasseren in de concurrentiestrijd met buitenlandse prijsbrekers. 

De Mechelse ondernemingsrechtbank heeft nu de goedkeuring gegeven voor een interne doorstart met een nieuw opgerichte vennootschap, die deels dezelfde aandeelhouders telt als de oude nv Verona. “31 van de 70 huidige werknemers zullen deel uitmaken van dit vennootschap en krijgen een zo goed als ongewijzigde arbeidsovereenkomst. De andere werknemers worden ontslagen via de procedure van het faillissement”, aldus meester Kris Van den Berghen, die aangesteld is als gerechtsmandataris. De productie blijft in Booischot, de plaatsing van de producten wordt uitbesteed aan externe firma’s. Verona nv, dat vorige week failliet is verklaard, opende twee jaar geleden een nieuwe productielijn voor aluminiumramen. Het bedrijf telde daar zo’n 2 miljoen euro voor neer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.