Nieuw skatepark in beton gaat officieel open

Een skater op één van de oude ramps in Hallaar
Marc Aerts Een skater op één van de oude ramps in Hallaar
Het nieuwe skatepark van Hallaar is klaar voor gebruik. Nu zaterdag, van 12 tot 16 uur, wordt het feestelijk ingehuldigd.

Enkele skaters komen er die dag het beste van zichzelf geven en er zijn skate-initiaties voor jong en oud. “De laatste maanden is er veel beweging op de Boonmarkt”, zegt jeugdschepen Kelly Van Tendeloo (sp.a). “Zo zijn de werken aan de nieuwbouw voor speelplein en buitenschoolse kinderopvang volop bezig. En achter dit gebouw, tussen de Dorelarelei en de Boonmarkt, werd er hard gewerkt aan een nieuw skatepark. Het voormalige skatepark was verouderd. Bovendien was het niet meer veilig om er te skaten.”

Input van skaters

Daarom besliste het gemeentebestuur in februari 2018 om te investeren in een nieuw park. Het nieuwe skatepark, dat werd gebouwd op een grasvlakte aan het huidige skatepark, is het resultaat van de input van skaters en buurtbewoners. Het skatepark bestaat volledig uit beton. Er zijn verschillende elementen in verwerkt, waaronder quarters, een mini ramp, een wallride en een wembley. Prijskaartje: 70.000 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.