Jessica Pironet maakte winnende doelpunt voor Heist

Vrouwenvoetbal

Superleague

Heist behaalde afgelopen vrijdag een knappe zege op het veld van OHL. Jessica Pironet maakte het winnende doelpunten voor Heist. "We hadden hier keihard naar toegeleefd en als het dan lukt is de vreugde natuurlijk uitbundig. We hebben als een blok gespeeld en zo kunnen winnen in Leuven."


Pironet was de held met een penaltydoelpunt, maar kreeg twintig minuten voor het einde ook een tweede gele kaart. "Die eerste gele kaart was voor discussie vatbaar. Bij de tweede wilde ik wat tijd rekken en stampte ik de bal weg. Niet slim natuurlijk..."


Uiteindelijk won Heist en komen ze naast OHL op twee punten van Standard en Gent. "We moeten volgende speeldag thuis tegen AA Gent. We gaan proberen een collectief blok neer te zetten. Hopelijk kunnen we ze verrassen en punten halen."


Heist is dit seizoen begonnen met een project. "Ze hebben jonge getalenteerde speelsters aangetrokken uit de lagere reeksen. We hebben een studieronde gehad en leergeld betaald, maar nu gaan we het alles ploegen lastig proberen maken." (BHG)