Honderden motards nemen afscheid van cafébaas

Foto Aerts
Honderden mensen - waaronder een grote groep motorrijders - namen zaterdag in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand in Hallaar (Heist-op-den-Berg) afscheid van Dirk Serneels (51).

De uitbater van café De Tramhalt in Berlaar kwam op donderdag 14 september om het leven na een val met zijn Harley Davidson op de Antwerpsesteenweg in Lier. De cafébaas was op dat moment op weg naar de begrafenis van motorrijder en kennis Tom De Ryck (25), die een week eerder overleed bij een ongeval op de N16 in Bornem. Naast uitbater van café De Tramhalt in Berlaar was de vijftiger ook oprichter van motorclub MC Dragons Reborn en De Tramrijders. Met de motor rijden, was volgens zijn vrienden zijn grote passie. "Dirk was een enorm ervaren motorrijder, met tienduizenden kilometers op de teller. Binnen de motorclub was hij de 'Sergeant in Arms', de man die tijdens de ritten instond voor de veiligheid."


Serneels was niet getrouwd en had geen kinderen, hij laat zijn moeder en twee broers achter en een grote groep vrienden. (EDT)