Hippe yoghurt-ijsjes nu ook in Heist

FRITURISTEN OPENEN EERSTE MOOCHIE FROZEN YOGURT IN NIET-GROOTSTAD

Mario Van Looy en Glenn Palmans voor hun pand langs de Leopoldlei.
Foto Legreve Mario Van Looy en Glenn Palmans voor hun pand langs de Leopoldlei.
Glenn Palmans (31) en Mario Van Looy (35), uitbaters van frituur De Fritgoeroe, openen vrijdag een filiaal van Moochie Frozen Yogurt langs de Leopoldlei. De zaak specialiseert zich in yoghurtijs dat je eindeloos kan dresseren. Heist wordt het vierde filiaal in Vlaanderen na succes in Gent, Antwerpen en Brussel.

Een Moochie-wat? Geen nood als u het niet kent. De hippe yoghurt-ijsjes vind je voorlopig alleen in de grootsteden. Glenn en Mario, die verderop in de straat frituur De Fritgoeroe uitbaten, zagen er wel iets in en besloten het concept over te brengen naar Heist-op-den-Berg. "Frozen Yogurt is een licht, lekker en gezond alternatief voor roomijs, gemaakt op basis van verse yoghurt. Als toppings krijg je de keuze uit versgesneden fruit tot knapperige granen, noten, chocolade of heerlijke sausjes", legt Mario uit. "Naast de drie reeds bestaande vestigingen is de shop in Heist de eerste onder de vorm van franchise. Wij willen met evenveel passie als oprichtster Greet Buytaert, het concept in de Zuiderkempen en omstreken op de kaart zetten. Hier in de Kempen is er niets gelijkaardigs en moet je altijd 30 à 40 kilometer rijden voor iets speciaals. Vandaar dat we bijna een jaar geleden contact hebben gezocht met Greet", aldus de friturist.

Uitgebreid gamma

Oprichtster Greet Buytaert, die met het concept meedeed aan het Eén-programma 'Topstarter' opende twee jaar geleden haar eerste Moochie Frozen Yogurt-zaak op de Genste Korenmarkt. Nadien volgden filialen in Antwerpen en Brussel. Een week na de opening in Heist, volgt Brugge. Het gamma in Moochie Frozen Yogurt van Heist-op-den-Berg zal meteen ook uitgebreider zijn dan in alle reeds bestaande vestigingen. "Er zijn bijna 40 toppings en naast 20 soorten sappen en smoothies, zal er ook een uitgebreid premium koffieassortiment zijn. Als kers op de taart is er verse chocolademelk en vanaf het najaar komt daar ook chocoladefondue bij", zegt Glenn. "In onze zaak is er plaats voor 32 personen, en we geloven dat deze plaatsjes fel gegeerd zullen zijn. Onze frituur is de ideale plaats om reclame te maken, en tot nu toe hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen van onze klanten."

Nodig

Heist is de eerste niet-grootstad die Moochie aandoet, maar het koppel is niet bang om het deksel op de neus te krijgen. "Enkele maanden geleden zaten we in een Antwerpse chocoladebar, en daar zaten aan drie tafels Heistenaren. Dat bevestigt voor ons dat de mensen hier ook nood hebben aan iets nieuws. We willen dan ook bewijzen dat er hier wel degelijk een markt voor is. We hebben bovendien een gemotiveerde crew, waardoor de combinatie frituur-Moochie hopelijk niet al te zwaar zal worden."