Heilig-Hartcollege in uitverkoop

MINIMUMBOD TWEE MILJOEN EURO VOOR GEBOUWEN TOT EN MET FIETSENSTALLING

De gebouwen van het Heilig-Hartcollege in de Kloosterstraat worden volgende maand openbaar verkocht. Kandidaat-kopers moeten minstens twee miljoen euro bieden. Aan kandidaten geen gebrek. "Er zijn projectontwikkelaars die al drie jaar aan het azen zijn", aldus directeur Luc Lauwaet.

Het streefdoel van het Heilig-Hartcollege is dat de leerlingen van de Kloosterstraat tegen september 2017 verhuisd zijn naar de nieuwbouw in de Biekorfstraat, waarvan de werken op schema liggen. Het schoolgebouw komt zo leeg te staan en daarom start eigenaar Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen nu al met de zoektocht naar een nieuwe eigenaar.

Schriftelijk bod

Kandidaat-kopers zijn welkom op de eerste zitdag in het Hof van Riemen op woensdag 27 april om 15 uur. Om tot de biedingen te worden toegelaten, moeten ze uiterlijk op 25 april voor 18 uur een schriftelijk bod doen met een minimum van twee miljoen euro. "Alles wordt in één lot verkocht; van het hoofdgebouw en de conciërgewoning tot de fietsenstalling en de aanpalende grasvlakte. Goed voor zo'n 1 hectare en 44 are groot domein", zegt directeur middenschool Luc Lauwaet, die het dossier mee opvolgt. "De kans is groot dat er woningen komen. Interesse zal er alvast genoeg zijn. Er zijn projectontwikkelaars, uit alle hoeken van Vlaanderen, die al drie jaar aan het polsen zijn naar een aankoop van de schoolgebouwen. Woensdag 11 mei wordt het schoolgebouw definitief aan zijn nieuwe eigenaar toegewezen. In het slechtste geval krijgt de koper pas in juli 2018 de site ter beschikking maar wij zitten dan al in de Biekorfstraat."


"De eigenaar bepaalt wat er met het gebouw gebeurt maar de gemeente is regisseur", zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V). "We willen dat het gebouw, al dan niet in de vorm van een woonproject, in het oog blijft springen. Architecturaal moet het in het geheel passen. Als gemeente kunnen we zoiets opleggen."

Afscheid

"We kunnen maar al te goed begrijpen dat het schoolgebouw voor vele mensen herinneringen oproept; maar zonder deze verkoop kan de nieuwe school nu eenmaal niet gefinancierd worden", zegt Lauwaet. "Net voor onze verhuis in 2017 plannen we daarom een kijkdag waar iedereen welkom is om afscheid te komen nemen van zijn klas van weleer."