Gemeente betaalt meer dan 1 miljoen voor gronden Biekorfstraat

De gemeente gaat 1.052.866 euro moeten betalen voor de onteigening van gronden langs de Biekorfstraat. De onteigeningsdossier werd reeds opgestart in 2011, om de nodige gronden te hebben voor de bouw van Chirolokalen. Het gebouw is ondertussen al in gebruik genomen.

"De oorspronkelijke schatting, opgemaakt door de schatter van de registratie, kwam uit op 16 euro per vierkante meter, maar na een aanpassing op vraag van het vredegerecht liep dit op tot 42 euro per vierkante meter. Het vonnis van 18 april spreekt nu van 45 euro", legt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van den Bruel uit.

Schattingsverschil

"Het verschil tussen het eerste schattingsverslag en het tweede en derde verslag is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Natuurlijk spreekt het voor zich dat wanneer er een uitspraak van een rechtbank is, we ons daar helaas bij moeten neerleggen."

Kritiek

Oppositiepartijen E.T.A. en N-VA waren niet te spreken over het kostenplaatje van de onteigeningen en verwezen naar het dossier rond voetbalclub KFC Molenzonen Hallaar, dat dringend naar nieuwe terreinen zoekt. "Ik kan me voorstellen dat ze bij de Molenzonen de wenkbrauwen fronsen. De gemeente spendeert wel een gigantisch bedrag in gronden voor de Chiro, maar heeft voor de club nog geen oplossing", klonk het. "Deze gronden zijn gedeeltelijk voor de Chiro, het andere gedeelte zal ingericht worden als een publieke ruimte", stelt Van den Bruel. "Hiervoor hebben we ondertussen een subsidieaanvraag ingediend bij de provincie om dit in samenspraak met onder andere de buurt en school uit te denken. Het is dus niet zo dat deze investering alleen ten goede van de Chiro komt." (AVH)