Bejaarde man dodelijk aangereden op zebrapad na misviering

Het slachtoffer stak het zebrapad over aan de kerk van Hallaar.
Marc Aerts Het slachtoffer stak het zebrapad over aan de kerk van Hallaar.
Een 84-jarige man uit Heist-op-den-Berg is zaterdagavond overleden, nadat hij bij het verlaten van de kerk werd aangereden op het zebrapad. “De zaak wordt onderzocht, maar er was zeker geen alcohol in het spel”, zegt woordvoerder Kim Bastiaens van de lokale politiezone Heist-op-den-Berg.

“Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond 18 uur in de L. Carréstraat in Hallaar (Heist-op-den-Berg). Het slachtoffer verliet de kerk na de misviering, en stak de straat over op het zebrapad. Daar werd hij aangereden door een auto die naar het centrum van Heist-op-den-Berg reed”, aldus Bastaens.

“De bejaarde man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Lier gebracht, waar hij enkele uren later overleed aan zijn verwondingen. De omstandigheden worden nog onderzocht, aan de hand verklaringen van getuigen proberen we het gebeuren te reconstrueren. We zijn er wel al zeker van dat er de bestuurder niet gedronken had.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Tamsyn

    Een zebrapad biedt absoluut geen bescherming zoals het zou moeten. Heb ik onlangs tot tweemaal toe mogen ondervinden toen ik een groep schoolkinderen wilde laten oversteken op een zebrapad, maar een horde wielerterroristen het vertikte om te stoppen (de auto’s stopten wel).

  • Wim Offermans

    Ik vind het bijzonder jammer voor hem en zijn familie maar toch kan ik mij niet van de gedachte ontdoen dat hij toch moest oppassen toen hij het licht zag.