Anak Verhoeven gaat voluit voor goud op World Games

Muurklimmen

De tiende editie van de World Games start donderdag in het Poolse Wroclaw, de belangrijkste internationale multidisciplinaire competitie voor niet-Olympische sporten. Topklimster Anak Verhoeven (21) komt zondag in actie. Na een goede start van het internationale seizoen in de vorm van drie podiums zijn de verwachtingen hoog gespannen.


Eerst greep ze de Europese titel in de leadcompetitie, gevolgd door twee bronzen medailles in de wereldbekerwedstrijden in Villars en Chamonix. Hoewel er minder klimsters deelnemen aan de World Games zullen haar belangrijkste concurrentes, zoals de Sloveense Garnbret en de Koreaanse Kim, ook aanwezig zijn in Polen.


Hoewel Anak tot de wereldtop behoort, zal ze zich niet voorbereiden op de Olympische Spelen. Ze kiest ervoor om zich te blijven concentreren op haar specialiteit, de leadcompetitie. In Tokyo kiest de organisatie voor een combinatie van de drie verschillende disciplines in het sportklimmen: lead, boulder en spead. "De combinatie van deze drie disciplines zou te veel energie vergen. Na twee keer brons, ga ik zoals steeds voor winst in Wroclaw. Hopelijk blijven foutjes uit", reageerde ze. (SVDL)