"Het ziet er écht knap uit, maar die vele trappen..."

LEERLINGEN HEILIG-HARTCOLLEGE MAKEN KENNIS MET NIEUW SCHOOLGEBOUW

De leerlingen zijn alvast fan van het nieuwe schoolgebouw.
Marc Aerts De leerlingen zijn alvast fan van het nieuwe schoolgebouw.
De leerlingen van het Heilig-Hartcollege maakten gisteren kennis met het nieuwe schoolgebouw in de Biekorfstraat. Het gebouw is sinds deze zomer klaar en biedt onderdak aan de klaslokalen voor de twee eerste schooljaren, laboruimtes, een open leercentrum en een refter. Het nieuwe schoolgebouw maakt de nieuwe campus van het College, met een prijskaartje van zo'n 35 miljoen, compleet.

"Vorig jaar kreeg onze middenschool les in het nieuwe gebouw voor onze bovenbouw. Nu het schoolgebouw voor onze twee eerste jaren gebruiksklaar is, kunnen we vandaag de leerlingen van onze bovenbouw uit de Kloosterstraat verwelkomen op onze nieuwe campus in de Biekorfstraat", zegt Luc Lauwaet, directeur van de middenschool. "Na twee jaar bouwen kijk je als directeur wel uit naar dit moment. We mogen vandaag 212 eerstejaars ontvangen. In totaal zitten er hier vandaag zo'n 1.500 leerlingen samen op deze campus, een record voor onze school."

Een blik op het open leercentrum, het paradepaardje van het nieuwe gebouw.
Marc Aerts Een blik op het open leercentrum, het paradepaardje van het nieuwe gebouw.

Lokalen te huur

"Naast de 22 klaslokalen, verdeeld over twee verdiepingen, vind je hier ook laboruimtes, bureauruimtes voor het secretariaat en de directie en een refter. Het paradepaardje is het open leercentrum met computers en een kleine bib, dat zowel tijdens de lesuren als de pauzes wordt opengesteld. Het meubilair in het leercentrum werd gesponsord door onze ouderraad. Zo vind je er kasten met boeken die ook dienst doen als zitmeubilair en een klein podium. De trap naar boven leidt naar lokalen die na de lesuren kunnen afgehuurd worden. Leerlingen kunnen er meteen na schooltijd met hun groepswerk starten."


Tussen de sporthal en gebouwen van de middenschool en bovenbouw werden drie volleybalterreinen, fietsstallingen en een grote grasvlakte aangelegd. Grachten en waterbuffers op het terrein zorgen voor de waterhuishouding van het terrein. De eerstejaars maakten gisteren aan de hand van een zoektocht kennis met het nieuwe schoolgebouw. "Het ziet er echt wel knap uit. We gaan het hier zeker naar onze zin hebben", vertellen eerstejaars Laura en Indi, die toch nog een kleine opmerking hebben. "Van ons mochten het gerust wat minder trappen zijn", lachen de vriendinnen.

Leerlingen ontdekken de nieuwe lokalen.
Marc Aerts Leerlingen ontdekken de nieuwe lokalen.

35 miljoen

Met de bouw van de volledige schoolcampus, goed voor 15.000 m² aan nieuwe gebouwen, en de realisatie van nieuwe kleuterklassen en een lagere school aan de overkant van het College is een bedrag van 35 miljoen euro gemoeid. "Er zijn weinig scholen die ons dit hebben voorgedaan", legt Lauwaet uit. "In Beringen werd een gelijkaardig project gerealiseerd, maar werden er meerdere scholen op één site samengebracht. Hier gaat het om een grote campus voor één school. Je mag stellen dat dit uniek is in Vlaanderen. Dat maakt deze eerste dag van september toch specialer dan anders."