Wakkere stadsgids biedt hippe trips op maat

Veel citytrippers willen een stad leren kennen, maar niet via de platgereden paden die in elke reisgids terug te vinden zijn. Daarom pakt Karolien Paulissen uit met de OWSH (Onafhankelijke Wakkere Stadsgids Hasselt). De stadstrips tonen volgens haar de geheimen van de stad.

OWSH neemt je aan de hand van jouw interesses op sleeptouw in Hasselt. Daarbij heeft de gids zeker ook aandacht voor de locals en hun bezigheden. Bovendien kan je de stad verkennen op basis van thema's als shoppen, kunst, streetart, architectuur, natuur of het culinaire. "Het is niet zomaar een papieren stadsgids, alles is op maat gemaakt", zegt bezielster Karolien Paulissen. De wandel- en fietstochten worden uitgewerkt in afzonderlijke flyers. Verder vind je in OWSH een wandelfotozoektocht en de mogelijkheid om een picknickpakket te bestellen. Op de blog www.owsh.be/hotspot kan je ook nog eens terecht voor wekelijks nieuwe info over evenementen en 'hangouts' in de stad.


Ossekopsteeg


Het favoriete Hasseltse plekje van Karolien zelf, is de Ossekopsteeg. "Deze plek vormt een verbinding tussen de Groene Boulevard en de Dokter Willemsstraat. Het is een stil en prachtig groen steegje gelegen aan het voormalig woonhuis van Dokter Willems. Nu huist ertegenover de eerste Belgische glaskunstgalerij Schiepers. Ik kom er graag omdat het een momentje van rust midden in de stad is."


Voor meer info over de gids, kan je terecht op www.owsh.be.


(BVDH)