Véronique De Kock krijgt schadevergoeding na oplichting, maar of ze die 20.000 euro ooit zal zien, is maar de vraag

Véronique De Kock was een van de slachtoffers.
Vertommen Véronique De Kock was een van de slachtoffers.
Een 37 jarige Italiaan en zijn 28-jarige partner zijn veroordeeld tot een effectieve celstraf van 37 maanden en een boete van drieduizend euro. In 2014 runde het koppel een handel in tweedehands spullen. Ze namen handtassen en dure spullen over van klanten om deze door te verkopen. Toen de klanten hun geld niet kregen, bleek het koppel met de noorderzon verdwenen te zijn. Véronique De Kock was een van de slachtoffers.

Het onderzoek toonde aan dat de beklaagden in de Dokter Willemsstraat in Hasselt sinds 2014 de winkel Vintage uitbaatten en van daaruit klanten en leveranciers oplichtten. Ze maakten misbruik van hun vertrouwen en vervalsten documenten. Bovendien verkochten ze ook namaakproducten en schreven ze ongedekte cheques uit. In december 2014 kwam een eerste klacht binnen bij de politie omdat een vrouw een handtas van Chanel had gekocht die namaak bleek te zijn. Op dat moment was de winkel nog open en werd de zaakvoerder uitgenodigd op een verhoor.

Net voor Kerstmis 2014 klopten ook De Kock en een ander slachtoffer aan bij de politie om klacht in te dienen. De Kock deed al een tijdje zaken met de handelaars en dat liep aanvankelijk correct. Maar plots werd ook De Kock niet meer betaald. Op 22 december bleek dat de etalage met papier was afgeplakt en dat de winkelruimte leeg was gemaakt. Toen de politie naar het appartement van het duo in de Hazelarenstraat trok, vertelde de conciërge dat hij een dag eerder het gezin met al hun goederen had zien vertrekken. De twee hadden de achterstallige huur met een cheque betaald, maar deze bleek ongedekt.

Toen de zaak uitkwam, kwamen nog meer slachtoffers zich melden. In totaal gaat het om minstens twintig gedupeerden. De daders waren vooral uit op dure handtassen (onder andere van Louis Vuitton, Gucci en Chanel), portefeuilles, juwelen, aktetassen... Ook kledingstukken behoorden tot het interesseveld van de oplichters. Zo beloofden ze aan één zaak dat ze 505 stuks kinderkleding en 371 paar kinderschoenen zouden verkopen, terwijl ze hiervoor nooit betaald hebben. De waarde liep op tot 16.735,59 euro. 

De Kock krijgt een schadevergoeding van 18.650 euro en een rechtsplegingsvergoeding van 750 euro, maar de vraag is of ze daar ooit een euro van te zien zal krijgen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anthony van der Borght

    Ik denk dat er nog zijn moest je alle winkels controleren.. van de eerste tot de laatste . Denk dat je nog mensen tegen komt die dit doen .!!!!