Trio dat taxichauffeur afranselde in april voor hof van beroep

Het Brusselse justitiepaleis, waar de drie voor het hof van beroep zullen verschijnen
Baert Marc Het Brusselse justitiepaleis, waar de drie voor het hof van beroep zullen verschijnen
Drie Brusselse jongeren die in augustus 2016 taxichauffeur Raphaël Spapen (54) met bruut geweld beroofden moeten op 3 april 2019 voor het Brusselse hof van beroep verschijnen. In juni kregen ze 8 jaar cel.

De werkgever van Spapen, het Hasseltse taxibedrijf Axi Taxi, had op 12 augustus 2016 een oproep gekregen van een jongeman die vanuit Bilzen naar Brussel wilde gaan. Eenmaal aangekomen, viel de klant de chauffeur aan samen met zijn twee kompanen. De man werd geslagen en geschopt, waarna de overvallers ervandoor gingen met zijn geld en het gps-toestel uit de taxi. Een voorbijganger vond de zwaargewonde man en bracht hem naar het ziekenhuis. De taxichauffeur was zo zwaar toegetakeld dat artsen 40 metalen plaatjes en 140 schroeven nodig hadden voor alle breuken in zijn gezicht. 

Taxichauffeur Raphaël Spapen werd in elkaar geslagen en liep verschillende breuken in het aangezicht op.
Foto JDSL Taxichauffeur Raphaël Spapen werd in elkaar geslagen en liep verschillende breuken in het aangezicht op.

Eigen gsm

De klant werd geïdentificeerd via het gsm-nummer waarmee hij het taxibedrijf had opgebeld. Zijn twee kompanen konden even later ook opgepakt worden. Een van hen was intussen ook nog betrokken geweest bij een aanval op een treinbestuurder. Twee van de drie beklaagden kwamen niet opdagen voor hun rechtszaak. Een derde ontkende elke betrokkenheid. De rechtbank beval bij het vonnis de onmiddellijke aanhouding van de twee verdachten die niet waren komen opdagen. Eén van hen kon kort na het vonnis opgepakt worden en is intussen vrijgelaten onder voorwaarden, de tweede werd pas in november opgepakt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.