Studentenresto PXL weigert studenten van andere scholen

Het restaurant van de PXL is enorm populair. Ze moeten er zelfs studenten weigeren.
Mine Dalemans Het restaurant van de PXL is enorm populair. Ze moeten er zelfs studenten weigeren.
Het studentenrestaurant van PXL in de Vildersstraat is té populair. Daarom mogen vanaf nu enkel nog eigen studenten van UHasselt of PXL hier een hapje komen eten. "De beslissing komt er op aandringen van de studentenvertegenwoordigers", vertelt diensthoofd van PXL-catering Rudy Rampelberg.

Het is wat met de immer succesvolle studentenresto's in Hasselt. Gisteren dag op dag vier jaar geleden werd er aan de ingangen van 't Gerecht een bordje gehangen dat alleen studenten en personeelsleden nog welkom waren. Probleem toen was dat er te veel senioren waren die er eveneens dagelijks kwamen eten. Nu zijn dus de collega's van de PXL aan de beurt. "We hebben maar 400 zitplaatsen in de Vildersstraat. De stoelen worden nu een drietal keer per middag gebruikt, maar onze eigen studenten vinden geen plaats. Het gaat wel om een beslissing die enkel van toepassing is op deze campus", aldus Rampelberg.


De massa komt vooral van de omliggende scholen die ook gebruik maken van de PXL-faciliteiten. Nochtans zijn de prijzen zijn gelijk aan die van de UCLL en UHasselt. "Wij hebben wel een ruim aanbod en hebben bovendien het voordeel dat we alle studentenresto's in eigen beheer hebben. Daarom kunnen we snel inspelen op de noden van de studenten."


De dienst catering bekijkt wat het kan doen om de drukte aan te pakken. Tot zolang is de gelimiteerde toegang voor eigen studenten van kracht. "We bekijken of we kunnen uitbreiden, maar dat vergt natuurlijk tijd", besluit Rampelberg.


(BVDH)