Sipsnsoda opent winkel in Capucienenstraat

Thomas Janssens met een cocktail.
Foto Mine Dalemans Thomas Janssens met een cocktail.
In de Capucienenstraat in Hasselt opent morgen Sipsnsoda zijn allereerste all-in-cocktail store. Het bedrijf is intussen een ervaringsdeskundige op cocktailfeestjes van Amsterdam tot de Côte d'Azur, maar dankzij de winkel kunnen mensen ook thuis van een cocktail genieten.

"We zijn twee à drie maanden bezig geweest om de winkel helemaal op te knappen", zegt zaakvoerder Thomas Janssens. "We hopen hiermee vooral een groter bereik te realiseren. Het wordt het kloppend hart van ons bedrijf waar je niet alleen cocktails kan kopen, maar ook benodigdheden, gaande van shakers, eetbaar papier en lepels tot gedroogd fruit.


Opvallend in de winkel zijn veertien schappen waarop zes mocktails (alcoholvrij) en acht cocktails staan. Je kan kiezen om al het materiaal in een doos aan te kopen, zodat je alles zelf kan bereiden. Maar evengoed kan je ook alles kant en klaar aankopen. "Een succes op de webshop en we gaan hierrond ook nog heel wat geschenkformules bedenken", aldus Thomas, die met marketingman Niels en headbartender Cedric twee mensen in dienst heeft.


In Hasselt iets lanceren zonder jenever te betrekken, is bijna heiligschennis. Daarom heeft Thomas in zijn populairste cocktail 'Roses on Friday' naast framboos ook jenever verwerkt. Ook in de workshops die worden gegeven, zal er gewerkt worden rond streekproducten als stroop, appel en limonade.


(BVDH)