Rusthuisbewoners even geëvacueerd door brandende bestelwagen

De brandweer kon verhinderen dat de vlammen oversloegen naar het rusthuis.
Toon Royackers De brandweer kon verhinderen dat de vlammen oversloegen naar het rusthuis.
Aan rusthuis Vinckenbosch in Kermt, bij Hasselt, is maandagmiddag een bestelwagen vol chemische poetsproducten in brand gevlogen. De bestuurder rook rond 14 uur plots een vreemde geur zijn wagen. Hij sloeg meteen alarm bij de hulpdiensten.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de bestelwagen op de parking al in brand. De vlammen waren ook al overgeslagen naar een auto die vlakbij geparkeerd stond. Uit voorzorg werden de bewoners van rusthuis Vinckenbosch verzameld in een centrale eetzaal. Uiteindelijk kregen de brandweerlui de vlammen snel onder controle. Beide wagens zijn wel rijp voor de schroothoop. Alle bewoners konden rond 14.30 uur terugkeren naar hun kamer. 

Opvallend: twee jaar geleden brandde voor hetzelfde gebouw ook al eens een vrachtwagen uit. Op dat moment was de vleugel van het rusthuis nog in aanbouw. Toen was er wel schade aan het gebouw.

Zowel de bestelwagen als de auto zijn rijp voor de schroothoop.
Toon Royackers Zowel de bestelwagen als de auto zijn rijp voor de schroothoop.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.