Orgaandonordag in inkomhal van Campus Virga Jesse

Het Jessa Ziekenhuis en de stad Hasselt organiseren vrijdag een orgaandonordag. Hierop kunnen burgers zich laten registeren voor orgaandonatie.

Dit evenement vindt plaats in de inkomhal van Campus Virga Jesse. "Er zullen twee ambtenaren van de afdeling Burgerzaken van de stad Hasselt aanwezig zijn tussen 10 en 17 uur om de aanvragen voor orgaandonatie te registreren. Hun identiteitskaart wordt ter plaatse ingelezen. Zelf heb ik mezelf enige tijd geleden geregistreerd", vertelt schepen van Bevolking en Burgerlijke Stand Brigitte Smets (sp.a).


"We willen onze patiënten de beste behandeling en de beste zorg bieden. Hoe meer mensen bereid zijn orgaandonor te worden, hoe beter wij die ambitie kunnen waarmaken", aldus CEO van het ziekenhuis Yves Breysem.


Diezelfde dag is er ook een infostand aanwezig op campus Virga Jesse waar iedereen terecht kan met allerlei vragen omtrent orgaan- en weefseldonatie.


Niet alleen inwoners van Hasselt, maar ook inwoners uit Alken, As, Borgloon, Diest, Genk, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Lommel, Maaseik, Maasmechelen, Meeuwen-Gruitrode, Nieuwerkerken, Opglabbeek, Sint-Truiden, Tessenderlo, Zonhoven en Zutendaal kunnen zich vrijdag laten registreren.


(BVDH)