Nieuw datingconcept: 'Tinder in het echt'

Twee Limburgse ondernemers lanceren een nieuw datingconcept. Tijdens het event 'Singleshift' worden tweehonderd singles 'wetenschappelijk' aan elkaar gematcht. Dat gebeurt met de hulp van hogeschool PXL.

Hasselt/Genk


Brenda en medeoprichter Ronnie Bernaards uit Genk leerden elkaar kennen via een datingplatform. Ondanks de veelbelovende virtuele chat, sloeg de vonk niet over bij een live ontmoeting. Zo werden ze geen liefdes-, maar wel zakenpartners. Het duo wilde de magie van de eerste ontmoeting, het oogcontact en een voorzichtige aanraking terugbrengen naar de vrijgezellen. Zo ontstond Single Shift: een live ontmoetingsevent aan een kasteel in Zottegem waar 200 single vrouwen en mannen elkaar ontmoeten. Elke vrijgezel gaat in direct gesprek met 36 potentiële kandidaten die vooraf wetenschappelijk aan hem of haar gematcht zijn. Dit gebeurt met behulp van een vragenlijst, bestaande uit meerkeuzevragen en schaalvragen. "Het duurt ongeveer 20 minuten om deze 60 vraagjes te beantwoorden. De wetenschappers van PXL gaan hier dan mee aan de slag", aldus Brenda.


Net zoals op Tinder geeft men achteraf aan of de andere een goede indruk heeft nagelaten. Als het advies bij beiden positief is, worden ze via de webapplicatie gematcht en worden gegevens zichtbaar. Singleshift' vindt plaats op 11 (43-55 jaar) en 18 november (32-45 jaar). "We kozen bewust voor die leeftijd op basis van gesprekken met vrienden. Mogelijk organiseren we het in de toekomst ook voor jongeren en senioren en als het een succes wordt, doen we het in elke provincie", besluit Brenda. Meer informatie op www.singleshift.be. (BVDH)