Na de kwalificatie: voorbereiding WK-dorpen van start

Nu de Rode Duivels zich voor het wereldkampioenschap voetbal van 2018 in Rusland geplaatst hebben betekent dat het startsein voor steden, gemeenten en eventbureaus om WK-dorpen in het leven te roepen. De gesprekken zijn op bepaalde plaatsen al gestart, maar om de wodka te bestellen, is het nog wat vroeg.

In 2014 was er in Hasselt het Festival da Copa op het Kolonel Dusartplein. Een reuzescherm van 120 vierkante meter liet de hele stad mee genieten. Twee jaar later werd dat concept nog eens herhaald. "We staan zeker open voor een herhaling van dat concept", aldus schepen van sport Habib El Ouakili (sp.a). In Lommel waren het de mensen van Muchos Eventos die in 2016 'Bar Paris' opbouwden. Er waren reeds gesprekken met het gemeentebestuur over het WK-dorp.


In Sint-Truiden is er meer zekerheid. "De gesprekken met TV Limburg zijn volop bezig. Zij zullen waarschijnlijk opnieuw uitzenden vanop de Grote Markt en er komt weer een reusachtig scherm met bovenop een icoon uit Rusland. Vorig jaar tijdens het EK was dat nog een mini-versie van de Eiffeltoren", aldus schepen van evenementenbeleid Pascal Vossius (Open VLD). Ook in Overpelt, de thuishaven van de grootste Belgische supportersclub van de Rode Duivels 'De Bemvoort', komt er sowieso een opvolger voor BraziPelt en FrankiPelt. "Het wordt weer een event met een groot scherm, maar er ligt nog niets vast qua locatie en invulling", aldus bezieler Wilfried Custers.


(KTL/BVDH)