Lege panden krijgen tweede leven

ZUIVELMARKT EN GROTE MARKT ZIJN ELK NIEUWE HORECAZAAK RIJKER

King George - Grote Markt | Uitbaters Pascal en Valerie Byloos van 'King George'.
Karolien Coenen King George - Grote Markt | Uitbaters Pascal en Valerie Byloos van 'King George'.
Twee lege handelspanden in de Hasseltse binnenstad krijgen deze dagen een nieuw leven. Aan de Zuivelmarkt verbouwden Dirk Hendrickx en Fabienne Cuypers de oude Blue Olive tot Buon'Eatalia, op de Grote Markt heropende de familie Byloos dan weer 'King George'. "Een pand op zo'n strategische ligging mag niet leeg blijven staan", zegt Pascale Byloos.

De King George stond al een heel tijdje leeg en werd zo een opvallende dode hoek op de Grote Markt. De familie Byloos, bekende horeca-uitbaters op het plein met drie andere zaken, vond het dan ook tijd om daar iets aan te doen. "De Grote Markt is een belangrijke trekpleister: het is daarom belangrijk dat een pand op zo'n strategische ligging niet leeg blijft staan. Als Hasselaren willen we dat onze stad floreert", zegt Pascale Byloos.

Buon'Eatalia - Zuivelmarkt | Fabienne Cuypers en Dirk Hendrickx van Buon'Eatalia.
Karolien Coenen Buon'Eatalia - Zuivelmarkt | Fabienne Cuypers en Dirk Hendrickx van Buon'Eatalia.

Make-over

De zaak kreeg in de aanloop naar de heropening een opvallende make-over. Binnenin oogde het nog nooit zo licht en modern. "We willen ook een ietwat andere koers varen", zegt Valerie Byloos. "De focus ligt nu op het genieten van een lekker aperitief dankzij onze uitgebreide wijnkaart of cocktails. Uiteraard kan je hier nog steeds van een gezellige koffie genieten en later komt de eetkaart ook terug. We wachten echter op een uitbreiding van de keuken tot de heraanleg van de Grote Markt. Maar op onze eerste dag zit het al heel goed vol, ook met klanten die we sinds de sluiting van de zaak niet meer op het plein zagen. Heel fijn dat die de weg al teruggevonden hebben."

Pizza-oven van 4,5 ton

Even verderop was het zaterdag nog alle hens aan dek bij de laatste werken in Buon'Eatalia, de nieuwe zaak van Dirk Hendrickx en Fabienne Cuypers op de Zuivelmarkt. Zij verbouwden de verlaten Blue Olive tot een hippe Italiaanse zaak.


"Dit is de kroon op het werk, het mooiste wat ik ooit gedaan heb. Ik heb gezegd dat dit mijn laatste horeca-avontuur is en ik ben blij dat het zo geslaagd is", zegt Hendrickx. "Paradepaardje is de grote zaal achteraan waar je zowel in de winter als de zomer gezellig kan zitten, al springt uiteraard ook de 4,5 ton wegende authentieke pizza-oven in het oog. Dat is een Morello, zowat de Rolls Royce onder de pizza-ovens. We gaan hier dan ook uitpakken met '1-meterpizza's' waarbij je op een plaat van een meter vier verschillende pizza's geserveerd krijgt om te delen. Dat 'sharing'-concept is heel belangrijk. Daarnaast bieden we uiteraard ook de klassieke Italiaanse keuken aan."


De zaak werd in goed vier maanden klaargestoomd voor de opening en opent dinsdag officieel de deuren. Zondag was er wel al een receptie waarvoor liefst meer dan 700 mensen zich hadden ingeschreven.