Jong blustalent op opendeurdag brandweer

Opendeurdag van de brandweer en de politie in Hasselt 
( brandweer)
Mine Dalemans Opendeurdag van de brandweer en de politie in Hasselt ( brandweer)

Jong talent afgelopen zondag in de jongste brandweerkazerne van ons land. De nieuwe 'campus H' mét de brandweerkazerne van de zone Zuid West Limburg én het nieuwe hoofdgebouw van de Politiezone 'Limburg Regio Hoofdstad' was zondag voor het eerst toegankelijk voor het grote publiek.

En die maakten daar zondag duidelijk massaal gebruik van. Kinderen die dat wilden mochten zelf eens een brandweerslag vastnemen en plaatjes omver spuiten. Kwestie van te leren mikken bij een eventuele echte brand. De hele namiddag werden ook nepbrandjes geblust, een spectaculair buswrak getakeld en duikdemonstraties gegeven. De collega's van de politie lieten intussen zien hoe hun speurhonden moeiteloos verdachte creaturen uit het publiek konden halen, en hoe boeven kansloos ingerekend worden door een opgetrommelde patrouille. Op de campus H rond de gevangenis zijn sinds dit jaar alle veiligheidsdiensten van Hasselt gecentraliseerd. Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon kwam de jongste veiligheidscampus van het land zondag inspecteren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.