Gouverneur schrijft brief naar ouders en scholen voor een Veilig Schoolverkeer

De start van het schooljaar nu vrijdag brengt heel wat nervositeit met zich mee bij ouders, kinderen en leraren. Hetgeen z'n weerslag heeft op het verkeer. De provincie wijst in een open brief op alle gevaren op de baan en geeft heel wat tips mee.

"Kinderen zijn de speelsheid van de vakantie nog niet vergeten", laat gouverneur Herman Reynders uitschijnen in een brief die hij richt naar ouders en scholen in de provincie. "Heel wat ouders moeten vlug hun kinderen afzetten op school en zich daarna naar het werk haasten. Ook de overige automobilisten moeten terug wennen aan kinderen in het verkeer. Het is dus opletten geblazen", schrijft de gouverneur.


Z'n schrijven maakt deel uit van een provinciale thema-actie rond veilig schoolverkeer. De Limburgse politiekorpsen gaan vanaf 1 tot en met 22 september controles uitvoeren in de omgeving van de scholen. Controles zijn meer dan ooit nodig, zo blijkt uit de resultaten van de campagne Veilig Schoolverkeer van vorig schooljaar. "De meeste overtredingen in de nabijheid van scholen gebeuren door volwassenen", stelt de gouverneur. "Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Ouders geven best het goede voorbeeld. Kinderen beschouwen het gedrag van hun ouders steevast als juist gedrag." Gouverneur Reynders geeft nog een lijst met heel wat verkeerstips mee voor kinderen, ouders en andere weggebruikers.


(LXB)