Frans Billen veilt unieke stukken voor goede doel

Frans Billen (78) heeft tijdens zijn bewogen leven tientallen beroemdheden ontmoet.
TONY VAN GALEN Frans Billen (78) heeft tijdens zijn bewogen leven tientallen beroemdheden ontmoet.
Selfmademan Frans Billen (78) heeft tijdens zijn bewogen leven tientallen beroemdheden uit de showbizz en verschillende wereldleiders ontmoet. Daarover verschenen boeken en zelfs een film. De bekende Hasselaar stelt nu enkele bijzondere stukken uit zijn privéverzameling ter beschikking ten voordele van het goede doel.

Via opbod zullen mensen kunnen bieden op onder meer de memorabele hoed die acteur Larry Hagman, alias J.R. Ewing, droeg in de populaire Amerikaanse soapserie 'Dallas'. De hoed is bovendien gesigneerd door Hagman en andere acteurs. Ook een gevechtsuniform dat Mel Gibson in de Amerikaanse filmklassieker 'Braveheart' aan had, wordt geveild. De film haalde uiteindelijk vijf Oscars. Daarnaast gaan ook de rode schoentjes die actrice Judy Garland droeg in de rol van Dorothy Gale (in de filmmusical 'The Wizard of Oz') onder de hamer. En dan is er nog een buste van onze eigenste Marijn Devalck, die leven gaf aan Balthasar Boma in de populaire televisieserie 'De Kampioenen'. Ten slotte voegt Frans nog een gehandtekende litho toe van het bekende werk 'Les derniers beaux jours' van de vermaarde Belgische kunstschilder Paul Delvaux.

De rode schoentjes die actrice Judy Garland droeg in de rol van Dorothy Gale in de filmmusical 'The Wizard of Oz' gaan onder de hamer, net als de hoed van acteur Larry Hagman van Dallas.
Karolien Coenen De rode schoentjes die actrice Judy Garland droeg in de rol van Dorothy Gale in de filmmusical 'The Wizard of Oz' gaan onder de hamer, net als de hoed van acteur Larry Hagman van Dallas.

Rode schoentjes

Vooralsnog lijken de rode schoentjes (7.000 euro) de meeste waarde te hebben. Een Balthasar Boma haal je al in huis voor 1.000 euro momenteel. De goede doelen in kwestie zijn Een Hart voor Limburg, Kom op tegen Kanker en Rode Kruis-Hasselt. Bieden kan nog steeds via www.ehvl-veiling.be.


(BVDH)

Karolien Coenen