Finalist ‘De Nieuwe Lichting’ krijgt werkstraf na vechtpartij ‘in vorig leven’

MVNSI was finalist in De Nieuwe Lichting
Studio Brussel MVNSI was finalist in De Nieuwe Lichting
De 28-jarige rapper MVNSI is veroordeeld tot een werkstraf van 200 uren nadat hij op 29 september 2012 betrokken was bij een vechtpartij op de Hasseltse kermis. Ook een 26-jarige Hasselaar krijgt een werkstraf van 200 uren. Een 27-jarige Lummenaar krijgt een effectieve celstraf van twee jaar. Intussen gaat het de Gentse rapper voor de wind. Hij was finalist in ‘De Nieuwe Lichting' op Studio Brussel. 

In het najaar van 2012 raakte een toen 24-jarige Genkenaar gewond na een schermutseling op de kermis in de Badderijstraat. Hij werd in elkaar geslagen en hield dertig hechtingen, gekneusde ribben, een gebarsten schedel en gebarsten oogkas over aan het incident. Volgens het slachtoffer begonnen drie twintigers uit Hasselt en Geetbets hem zonder duidelijke aanleiding te schoppen. Hij zou ook een slag met een fles op zijn hoofd gekregen hebben. De drie werden diezelfde nacht voorgeleid bij de onderzoeksrechter en later vrijgelaten. Ruim zes jaar later kennen ze eindelijk hun straf. 

Littekens

Volgens de advocate van het slachtoffer had de zaak professionele gevolgen voor haar cliënt. Hij had intussen weer vast werk, maar heeft het erg moeilijk gehad. De littekens op zijn voorhoofd verbergt hij deels onder zijn haar. De twee Hasselaars minimaliseerden hun aandeel, al gaf de rapper wel toe betrokken te zijn geweest. De Lummenaar zou volgens een getuige de eerste slagen hebben uitgedeeld. 

Naast de werkstraffen en celstraf betalen de drie ook elk een boete van 1.200 euro en staan ze in voor de gerechtskosten van 2.187,23 euro per persoon. Aan de Genkenaar moeten ze een schadevergoeding betalen van 43.853,27 euro, zijn vriendin krijgt nog 990 euro van het trio. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.