Drie heren maken gedichtenbundel over vreemde vrouwen

Hasselaar Ivo Konings stelt zijn gedichtenbundel 'Gehakt' voor.
Mine Dalemans Hasselaar Ivo Konings stelt zijn gedichtenbundel 'Gehakt' voor.
Gisteravond presenteerden Ivo Konings, Herman Rohaert en Willy Nelissen hun gedichtenbundel 'Gehakt'. Als rode draad werd er gekozen om poëzie te schrijven over vrouwen die voor hen volledig vreemd waren. "Veel dames moesten wenen toen ze het gedicht over hen lazen, maar ze vonden het erg mooi", aldus Konings.

Konings schreef eind 2010 al eens een gelijkaardige bundel over dertig vrouwen. Nu gaat hij dus voor 29 dames.


"Het is eigenlijk begonnen in een kledingzaak. Mijn vrouw was lingerie aan het passen en tijdens het wachten zag ik een aantal dames passeren. Ik vroeg me af wie ze waren en wat ze deden en besloot er een paar aan te spreken. Uiteindelijk kwamen de gedichten tot stand via een interview. Ze hebben zich volledig bloot gegeven en verteld over hun jeugd en hun problemen. Het is zeker niet de bedoeling geweest om de vrouwen op een voetstuk te plaatsen. We willen ze tonen zoals ze zijn. De foto's die erbij staan, zijn ook niet gefotoshopt."


In het boek, dat in brasserie La Bottega werd voorgesteld, komen onder meer Yanina Wickmayer, Hilde Claes, Cynthia Reekmans en Karine Vally aan bod. Als gemeenteraadslid kent Konings enkelen onder hen wel, maar dat geldt niet voor de schrijver van die stukken. "De naam 'Gehakt' is trouwens dubbelzinnig. Een vrouw loopt op hakken, maar men maakt soms ook gehakt van de vrouw en gehakt van een dichter", besluit Konings.


De bundel kost 19 euro. Hij is verkrijgbaar in de boekhandel 'Grimm' in Hasselt, de Standaard Boekhandel en via Facebook op naam van de dichters zelf.


(BVDH)