Diest moet nationale kroon aan Racso laten

Tennis

INTERCLUB VROUWEN


Het Oost-Vlaamse Racso bleek in de finale van de nationale interclubcompetitie bij de vrouwen te sterk voor Diest (1-5).


Na de dubbels stond het nog 1-1, maar met vier internationale speelsters in het enkelspel bij Racso, bleek de opdracht voor de meisjes van coach Benny Vanhoudt te zwaar. Mikhaela Boev verloor met 6-4, 4-6, 6-3 van de Nederlandse Chayenne Ewijk, terwijl Emily Casteleyn knap een set uit de brand sleepte tegen de Spaanse Pous-Tio, ex-nummer 72 op de WTA -lijst (6-2, 5-7, 6-0). Daarna verloor Antje Rubbrecht van Justine Pysson (6-4, 6-1) en geraakte Steffi Distelmans niet voorbij de Franse Garcia (6-2, 6-4).


In de derde afdeling bij de vrouwen won Tessenderlo B de Limburgse derby van Wimbledon met 4-2. Kopvrouw Dirkje Swennen kwam niet in actie voor Tessenderlo en zo kreeg Wimbledonkopstuk Klaartje Liebens een punt cadeau. In dezelfde reeks gaat ook Alken verder na een 5-1-overwinning tegen Heidepark. Zaterdag staan de halve finales op het programma. Tessenderlo B ontvangt het Oost-Vlaamse De Vallei, Alken trekt naar het Antwerpse David Lloyd van Sabine Appelmans. (WWT)