De sterren van Pukkelpop 2015: muzikanten Hogeschool PXL

Van links: Lennart Janssen (Statue), departementshoofd Gert Stinckens en Lien Moris (Piquet).
FotoVan Galen Van links: Lennart Janssen (Statue), departementshoofd Gert Stinckens en Lien Moris (Piquet).
Geen artiest op de wei die door de dagen heen zo veel volk wist te lokken als de verzamelde muzikaliteit van Hogeschool PXL. Op verschillende podia stonden maar liefst dertien acts - waaronder zelfs enkele afstudeerprojecten - die een link hebben met PXL-Music.

'Pop-en rockschool' PXL-Music draait al enkele jaren op volle toeren en dat uit zich ook op festivals. "Ik stond er zelf van te kijken toen ik de oplijsting maakte: dertien acts met een link aan ons op een Pukkelpop-podium", zegt departementshoofd Gert Stinckens. "Dat heeft deels te maken met het feit dat we al enkele jaren bezig zijn maar ook dat er talent in onze rangen zit. Iets om trots op te zijn."


Met onder meer Piquet (Lien Moris) en Statue (Lennart Janssen) stonden er ook verschillende afstudeerprojecten op het podium. "Ik weet nog perfect waar ik was toen ik het telefoontje kreeg dat ik op Pukkelpop mocht optreden: sushi aan het eten", zegt Moris. "Het was alleszins een fantastische ervaring. Ik wist niet goed wat te verwachten maar zelfs op het middaguur stond er al flink veel volk in Baraque Futur." Ook Janssen is meer dan tevreden. "De Wablief?! was goed gevuld, alles klonk supergoed en het publiek was mee. Nu kunnen we vredig sterven", lacht hij. (DMH)