Burgemeester Vandeput leidt parapludans in de regen

Tussen rijen paraplu’s wenst nieuwbakken burgemeester Steven Vandeput de Hasselaren een gelukkig en gezond nieuwjaar op Hasselt Klinkt.
Karolien Coenen Tussen rijen paraplu’s wenst nieuwbakken burgemeester Steven Vandeput de Hasselaren een gelukkig en gezond nieuwjaar op Hasselt Klinkt.
Zo’n 300 Hasselaren trotseerden het slechte weer om met burgemeester Steven Vandeput (N-VA) het glas te heffen op Hasselt Klinkt. Zo heet de nieuwjaarsreceptie van het feestcomité van de stad.  Voor de burgemeester de eerste nieuwjaarsreceptie sinds hij op 1 januari de sjerp mocht dragen. Hij bracht de sfeer erin door de aanwezigen uit te nodigen de paraplu’s op muziek sierlijk op en neer te laten bewegen. 

De nieuwbakken burgemeester hield in z’n korte toespraak een pleidooi voor samenhorigheid. “Ik sta hier voor alle Hasselaren. Met hen gaan we Hasselt op de kaart zetten.” Steven Vandeput is nu 13 dagen burgemeester. “De job bevalt me. Ik maak nu even lange dagen als toen ik nog minister was. Ik werk nu wel dichterbij huis maar daarom ben ik niet méér thuis”, zegt hij. “Ik voel wel dat je als burgemeester veel dichter bij de mensen staat. De Hasselaren weten me al goed te vinden.” Hij belooft trouwens dat hij met de fiets naar het stadhuis komt, als z’n agenda het toelaat.

Geen plan B

Een plan B bij slecht weer, een tent bijvoorbeeld, werd niet eens overwogen door Alex Ghysels, de voorzitter van het stedelijk feestcomité. “Hasselaren blijven niet thuis voor de regen”, zegt hij. “Er daagden wel minder mensen op dan vorig jaar (toen waren zo’n 2.000 aanwezig, red.) maar de pret is er niet minder om.” De Hasselaren stonden in de rij om aan de toog van het feestcomité een glaasje cava of een druppel jenever te komen afhalen. Er stonden 1.000 flessen cava en 50 flessen jenever koud om uit te schenken.

Glazen cava en druppels jenevers staan op de toog waarmee de Hasselaren klonken op het nieuwe jaar en op hun nieuwe burgemeester.
Karolien Coenen Glazen cava en druppels jenevers staan op de toog waarmee de Hasselaren klonken op het nieuwe jaar en op hun nieuwe burgemeester.
Zo’n 300 dappere Hasselaren daagden ondanks het slechte weer op voor Hasselt Klinkt.
Karolien Coenen Zo’n 300 dappere Hasselaren daagden ondanks het slechte weer op voor Hasselt Klinkt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.