Bestuurder maakt brokken om aan politiecontrole te ontsnappen

Photo News
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag verkeerscontroles gehouden aan de Luikersteenweg en aan de Kempische Steenweg in Hasselt.

Bij de controles maakte een 27-jarige bestuurder uit Hasselt amok. Hij bleek duidelijk onder invloed te zijn van alcohol. Een andere bestuurder probeerde de controle te omzeilen. Hij veroorzaakte daarbij zelfs een verkeersongeval en pleegde vluchtmisdrijf. De bestuurder wordt trouwens nog steeds opgespoord. Een taxichauffeur - die bovendien een beginnend bestuurder was - negeerde een rood verkeerslicht. Een andere bestuurder was in het bezit van een verboden wapen. De nodige processen-verbaal werden telkens opgesteld.

De politie hield ook nog snelheidscontroles aan de Luikersteenweg en aan de Kuringersteenweg. Aan de Luikersteenweg reed 25 procent van de 148 gecontroleerde bestuurders te snel. Eén van hen haalde 109 kilometer per uur, waar zeventig toegelaten is. Op de Kuringersteenweg vlogen elf van de 105 gecontroleerde bestuurders op de bon. Daar bedroeg het record 137 kilometer per uur, terwijl zeventig is toegelaten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.