Autovelgen beschadigd door nieuwe uitrit Q-Park

KLACHTEN VAN CHAUFFEURS DIE ONDERGRONDSE PARKING WILLEN UITRIJDEN

Door de werken is één van de twee uitritten te smal en zijn er verschillende beschadigde auto's. Gisteren werd de rechtse uitrit afgesloten.
Mine Dalemans Door de werken is één van de twee uitritten te smal en zijn er verschillende beschadigde auto's. Gisteren werd de rechtse uitrit afgesloten.
Wie de ondergrondse parking bij het Kolonel Dusartplein wilde uitrijden, heeft daar afgelopen week mogelijk beschadigde velgen aan overgehouden. Door aanpassingswerken - nota bene aan de hoge borduren - is de uitrit smaller geworden. "En Q-Park reageert niet op mijn schadeclaim", zucht Hasselaar Maxim Willems.

Dat er in ondergrondse parkeergarages links en rechts al eens een boordsteen wordt geraakt, is niet nieuw. Maar sinds de aanpassingswerken aan de uitrit bij het Dusartplein hebben al héél wat chauffeurs gevloekt. Zo ook Maxim Willems uit Hasselt die er afgelopen weekend twee beschadigde velgen aan overhield.


"Dat ze werken uitvoeren aan de uitrit is in feite een héél goed idee", begint Willems. "In het verleden schuurden net veel chauffeurs met hun velgen langs de hogere randen. Wel, die randen gaan ze afronden. Dat hebben ze aan het eilandje tussen de twee uitritten al gedaan. Maar daardoor is de rechter uitrit smaller geworden."


Het gevolg is dat een héél aantal chauffeurs met hun rechter wielen nog meer de boordsteen raakt.

Op de beschadigde velgen is gele verf te zien.
Mine Dalemans Op de beschadigde velgen is gele verf te zien.

Geen signalisatie

"Het is nu zo smal dat ik met mijn linkerbanden deels over het eilandje moest rijden, vlak langs de betaalautomaat door, en toch nog met mijn velgen de boord aan de rechterzijde raakte. De rechterkant is blijkbaar nog niet aangepast. Ze hadden tenminste signalisatie kunnen ophangen. Nu rijdt iedereen onwetend door, en zit je met schade. Ik ken in mijn eigen vriendenkring al vijf mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ik wil niet weten hoeveel kermisbezoekers schade hebben geleden. Iemand met bijvoorbeeld een BMW of Audi zit al meteen met een probleem, vrees ik."

Geen gehoor

Willems stapte naar de politie die Q-Park op zijn beurt verwittigde.


"We hebben ze gevraagd om signalisatie op te hangen tot alle werken op punt zijn", klinkt het daar. Sinds gisteren werd de bewuste rechteruitrit simpelweg afgesloten door Q-Park om verdere beschadigingen te vermijden. "Ik heb Q-Park gemaild en gecontacteerd, maar krijg geen gehoor. Ik vind niet dat ik nu moet opdraaien voor de geleden schade", besluit Willems.


Bij Q-Park zijn ze op de hoogte van een aantal meldingen, maar was verder niemand bereikbaar voor commentaar.