Alerte Hasselaar betrapt dievegges in appartement

De rechtbank van Hasselt.
Birger Vandael De rechtbank van Hasselt.
Twee Nederlandse vrouwen moesten zich deze voormiddag op de correctionele rechtbank melden voor feiten die ze eind augustus dit jaar pleegden in een appartementsblok aan de Herkenrodesingel. Een alerte Hasselaar kon de vrouwen echter tegenhouden.

“Een man was zich aan het klaarmaken om te gaan werken toen hij geluiden in de gang hoorde”, vertelt de procureur. “Door het kijkgat zag hij twee onbekende vrouwen zenuwachtig door de gang lopen. Hij zag hoe één vrouw aan een deur stond en de andere op wacht stond. Af en toe wisselden ze van rol. Vervolgens kwamen ze ook naar de deur van de man en keken ze onder de mat. Op dat moment opende hij zijn deur en sloegen de vrouwen op de vlucht. De alerte man slaagde er echter in om te kunnen verhinderen dat de vrouwen het gebouw zouden verlaten. De politie kon de vrouwen identificeren. De 36-jarige vrouw uit Schiedam was geen onbekende in Nederland, de 20-jarige vrouw uit Wageningen is in Duitsland bekend om gelijkaardige feiten. De twee hadden schroevendraaiers, een sleutel, nylonkousen en handschoenen op zak.” Er werd een celstraf van vijftien maanden voor het duo gevorderd.

De verdediging gaf meer uitleg over de achtergrond van de Roma-zigeuners. Eén van beklaagden is moeder. “Je kan ze niet scheren onder de kam van rondtrekkende zigeuners”, klonk het. Er wordt ook ontkend dat de dames onder de deur keken: “ze moest op dat moment haar schoenveter binden.” Er werd gevraagd om de celstraf volledig met uitstel uit te spreken, behoudens het gedeelte dat ze al hebben uitgezeten. De vrouwen gaven hun fouten toe. Vonnis op 26 oktober. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • lodewijk maesen

    ze moest haar schoenveter binden....hahahaha advocaten liegen gewoon mee...hebben jullie geen normen en waarden....