Afghaan (31) die beweert van IS te zijn, krijgt 37 maanden cel

Beklaagde bedreigde mensen met een vouwmes.
Thinkstock Beklaagde bedreigde mensen met een vouwmes.
Een 31-jarige Afghaan is veroordeeld tot een celstraf van 37 maanden voor een reeks diefstallen en bedreigingen. Hij vond het zelfs nodig onschuldige voorbijgangers te vertellen dat hij van IS was.

Op 28 november 2017 probeerde beklaagde bij een Hasseltse nachtwinkel een brandje te stichten door flessen alcohol in brand te steken. Daarnaast gooide hij een steen door de voordeur. Hij stal ook een geldsom van 401,78 euro. De man werd op heterdaad betrapt, maar kon toch ontsnappen.

Verder staat hij terecht voor het bezit van een vouwmes en het bedreigen van drie personen op 24 en 25 januari dit jaar. Beklaagde beschadigde in Hasselt een locker en een parlofoon van vzw De Basis. Tijdens deze feiten bedreigde hij voorbijgangers met de dood en riep hij dat hij van IS was. 

Volgens een gerechtspsycholoog vertoont de man kenmerken van infantiel hysterisch gedrag, vervaagd normbesef en is hij antisociaal en zwakbegaafd. Momenteel verblijft de Afghaan in de hulpgevangenis in Leuven.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anne Callebaut

    Weet ge wat ge met deze gek moet doen,nee???? Breng hem eens naar hier,we ze zullen hem even onder handen nemen,ik denk dat hij het eerst komend vliegtuig zal nemen.

  • lodewijk maesen

    altijd dat populisme hier om haat te zaaien...verhaal is niet waar en alle asielzoekers zijn heiligen en echte werkers..ohhh ihronie