15.000 bezoekers vieren zilveren jubileum Eroticabeurs

De beurs lokt elk jaar heel wat nieuwsgierigen naar de Ethias Arena.
Foto TONY VAN GALEN De beurs lokt elk jaar heel wat nieuwsgierigen naar de Ethias Arena.
De Hasseltse Eroticabeurs vierde afgelopen zaterdag haar 25ste verjaardag. Wat ooit begon als promotie voor een club, werd een populair evenement met 140 standhouders. "We zijn geen taboe. Het is ons doel dat niemand hier met rode wangen vertrekt", stelt organisatrice Nicole Martens.

Vrijdagavond was al meteen een schot in de roos. Bezoekers die zich sliploos kwamen aanmelden, kregen zelfs een gratis toegangsticket. Uiteindelijk kwamen tijdens het hele weekend 15.000 bezoekers opdagen.


Bij de nieuwigheden op de beurs vielen vooral de levensechte sekspoppen op. De excentrieke Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix stelde de 'Living Dolls' voor. Deze interactieve robots zien eruit als sekspoppen, maar zijn uitgerust met oogcamera's en een spraakcomputer. "Ze moeten het vooral hebben van goede gesprekken en op termijn kunnen ze de mens zelfs vervangen", aldus de bedenker.

Jonge twintigers

Opvallend was het aantal jonge twintigers (vooral dames) op de beurs. "Deze generatie durft veel meer praten over seksualiteit en wil nieuwe dingen ontdekken. Na hun jonge jaren beginnen ze aan kinderen en dan verschuift het seksleven even naar de achtergrond. De generatie bij wie de kinderen opgegroeid zijn, vormen onze tweede grote doelgroep. Deze oude veertigers en jonge vijftigers willen het vuur weer aanwakkeren", is de Balense overtuigd (BVDH)