"Met Mélany naar Temptation Island? NOOIT"

Sympathieke verleider heeft de liefde van zijn leven gevonden

Karim met zijn vriendin Mélany, die hij leerde kennen in Amsterdam.
Foto Dalemans Karim met zijn vriendin Mélany, die hij leerde kennen in Amsterdam.
Nog geen jaar geleden veroverde Karim Leone (21) als vrijgezel in Temptation Island menig vrouwenhart. Vlaanderen vond hem sympathiek - ook toen bleek dat hij het bed gedeeld had met Jolien. Maar de Maasmechelaar heeft dat hoofdstuk afgesloten en vond nu een half jaar geleden de liefde van zijn leven. "Ik liep Mélany tegen het lijf in de Starbucks en sloeg een praatje. Heel gewoon."

Dat hij zich uitstekend van zijn taak als vrijgezel in het Vier-programma Temptation Island gekweten heeft: het mag gezegd worden over Karim. Hij werd het luisterend oor, of de schouder om op uit te huilen voor heel wat dames. Maar die schouder is voortaan nog maar voor één vrouw bestemd: Mélany. Karim is smoorverliefd en vastberaden iets van zijn toekomst te maken.

Proficiat met je vriendin, Karim. De liefde van je leven?

"Toch wel, hoor. Ze is mijn eerste écht serieuze vriendin, en ik wil er mijn best voor doen om dat zo te houden. Het is een héél mooie en lieve meid, en ik voel me goed bij haar. We zijn nog maar een half jaartje samen, maar het gaat goed."

Verleider Karim did it again?

"Dit is totaal iets anders dan Temptation Island, hoor. Ik heb haar ook niet in het nachtleven leren kennen. Integendeel: in de Starbucks in Amsterdam. Ze was er alleen, en haar ongelooflijke looks vielen mij meteen op. Ik dronk er een cappuccino en we raakten aan de praat. We zijn achteraf contact blijven houden en de vonk sloeg over. Zij woont in de Amsterdamse regio en ik nog altijd in Maasmechelen, maar ondanks de afstand zien we elkaar meerdere keren per week. Als je elkaar graag wil zien, dan maakt afstand niet veel uit."

Kende zij jou via Temptation Island?

"Nee, toch niet. Ze heeft er nooit naar gekeken, maar ik heb haar wel eerlijk verteld dat ik deelgenomen heb. En wat er allemaal gebeurd is."

Wat vond ze daarvan?

"Ze begreep dat het een deel van mijn verleden is, maar ze vond het wel belangrijk dat ik over alles de waarheid vertelde. Wel, dat heb ik ook altijd gedaan. Zowel tijdens als na Temptation Island. Nooit nam ik een blad voor de mond, of speelde ik spelletjes. Niet iedereen kon daar misschien mee om, maar het is wie ik ben. Eerlijkheid duurt nog altijd het langst."

Zou je ooit met haar deelnemen aan het programma?

"Nooit. Als vrijgezel is dat anders. Dan heb je niets te verliezen. Maar als koppel kan je je alleen maar belachelijk maken en te veel op het spel zetten. Het is een kwestie van respect voor je partner."

Hoe zit het met je carrière? Heeft Temptation Island je iets opgebracht?

"Ik heb me sindsdien hard gefocust op mijn eigen kledinglijn Triple V, wat staat voor veni, vidi, vici. Het slaat een beetje op mijn levensloop. Ik heb al heel wat dingen beleefd, maar uiteindelijk heb ik het allemaal overwonnen. Momenteel is de nieuwe collectie uit, en die is te koop via mijn webshop. Bedoeling is om op termijn ook een pop-upstore te openen, maar daar kan ik nog niet veel over kwijt. Voorts stort ik me ook helemaal op mijn dj-carrière. Samen met Valentino uit Maasmechelen ben ik met tal van projecten bezig. Het is een droom die ik wil verwezenlijken."

Een heel andere Karim dan we een jaar geleden verwacht hadden.

"Ik wil écht iets van mijn leven maken, hoor. Temptation Island en heel die nasleep heeft me tot veel inzichten gebracht. Het was een hoofdstuk waar ik absoluut geen spijt van heb. Ik heb gezien dat er plots mensen vrienden met me wilden worden, of geld op mijn rug verdienen dankzij mijn korte bekendheid. Gelukkig ben ik steeds alert gebleven."

Heb je nog contact met de andere deelnemers?

"Enkel met Ken en Lize. Met hen spreek ik al eens af, en dan is het ook steeds gezellig. Maar van de anderen hoor ik helemaal niets meer."

Ook niet van je buddy Giuseppe?

"Nee, ook niet. We zijn uit elkaar gegroeid. Er zijn na het programma wat dingen fout gelopen en dan ontstaan er spanningen en afgunst onder velen. Giuseppe had daar geen behoefte meer aan, en heeft afstand van iedereen genomen. Hem heb ik sindsdien niet meer gehoord en ik vind dat echt wel spijtig. We waren samen aan dat avontuur begonnen, maar het is anders uitgedraaid. Ik heb wel gezien dat hij ook gelukkig is met zijn vriendin. Dat vind ik goed."

Enig idee waar je binnen dit en tien jaar wil staan?

"Eerlijk? Ik wil grof veel geld verdienen. Het leven als miljonair lijkt me heerlijk, maar ik wil er hard voor werken en de dingen waar ik nu energie in steek, zien uitgroeien tot succesvolle merken. Een leven samen met mijn vriendin, en tegen dan misschien mét kindjes. Wie weet."