"Ik wil Hasselt aan de wereld tonen"

GAMA PUTRA BELICHT MET '#ILOVEHASSELT' MOOISTE KANTJES VAN PROVINCIEHOOFDSTAD

Gama Putra op de Skylounge, hoog boven de TT-wijk, zijn favoriete plek in de stad.
Mine Dalemans Gama Putra op de Skylounge, hoog boven de TT-wijk, zijn favoriete plek in de stad.
Met Gama Putra (32) heeft Hasselt er een topambassadeur bij. Met zijn project '#ILoveHasselt' belicht de ingeweken Indonesiër meermaals per dag de mooiste plekken én personen van de stad. "Ik wil iets

terugdoen voor de hartelijke manier waarop ik zes jaar geleden in Hasselt ontvangen werd", zegt Putra.


Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat - en dat mag letterlijk genomen worden - trekt Putra elke dag dwars door Hasselt. Van een leuk straatbeeld tot die ene winkel die hem bekoort, van de vrouw die dagelijks de duiven voert tot de werkman die bladeren in de straat ruimt: hij zet ze allemaal op foto onder de noemer '#ILoveHasselt'. Gama Putra is uitermate tevreden over zijn stad. Sinds kort deelt hij de liefde zelfs over de landsgrenzen heen: zo liet hij toeristen op de luchthaven of tal van Spanjaarden al poseren met een bordje met daarop de steeds populairder wordende hashtag.


"Waarom ik dit doe? Zes jaar geleden heb ik mijn hart gevolgd. Ik vertrok vanuit Indonesië naar België en zo ben ik in Hasselt terechtgekomen. In het begin was het uiteraard aanpassen aan de andere taal en cultuur. Maar ik ben hier erg vriendelijk ontvangen en ik voel me hier heel goed. Die dankbaarheid wil ik tonen via dit project", zegt de dertiger, die in het dagelijkse leven bij AS Adventure aan de slag is. Met succes, want via sociale media bereikt hij ondertussen al een groot publiek. Zelfs burgemeester Hilde Claes (sp.a) volgt zijn online promocampagne.


Toch wil Putra zichzelf geen kunstenaar noemen. "Laten we eerlijk zijn: ik ben geen fotograaf. Ik fotografeer gewoon de dingen die ik leuk vind met mijn gsm en probeer daar een verhaal mee te vertellen, een samenhorigheidsgevoel te creëren. Want Hasselt is, neen moet, meer zijn dan enkel speculaas en jenever."

Gama Putra post meermaals per dag een foto van interessante personen en plekjes in Hasselt.Stoker Jan Kempeneers (jenevermuseum), ...
KOS Gama Putra post meermaals per dag een foto van interessante personen en plekjes in Hasselt.Stoker Jan Kempeneers (jenevermuseum), ...

Ook in het buitenland

"Met de meeste van mijn foto's bereik ik uiteraard lokale mensen. Maar ik wil dat dit project ook over de landsgrenzen heen gaat. Als vrienden op vakantie vertrekken, geef ik hen mijn bordje met de hashtag erop mee, zodat ook mensen van verder af daarmee kunnen poseren. Zelf ga ik ook al eens naar de luchthaven om toeristen aan te spreken. Eigenlijk zouden we allemaal een beetje meer ambassadeur moeten zijn en Hasselt overal in de wereld verkopen, zodat mensen enthousiast worden als ze de naam horen en er een ware 'Hasselt Fever' op gang komt. Ik heb al van vrienden, die ik hier uitgenodigd had, gehoord dat ze met familie zijn teruggekomen. Perfect toch?"

... trappenhal van winkel Assepoes en ...
KOS ... trappenhal van winkel Assepoes en ...

Skylounge

Het leukste plekje voor de dertiger is de Skylounge, hoog boven de TT-wijk. "Daar heb je zo'n schitterend zicht over de stad. Wie die trouwens eens op een andere manier wil ontdekken, kan ik alleen maar aanraden 's nachts door het centrum te lopen. Je ziet meer, omdat het zo rustig is en het is nog gezond ook, zo'n wandeling voor het slapengaan (lacht)."

... enkele marktkraampjes.
KOS ... enkele marktkraampjes.