"Ik mis u, kleine heerser"

VOLLE MUZIEKODROOM HERDENKT VERONGELUKTE FLOKY JAAR NA OVERLIJDEN

De MOD liep zaterdag helemaal vol voor het herdenkingsconcert.
Borgerhoff De MOD liep zaterdag helemaal vol voor het herdenkingsconcert.
In de Hasseltse Muziekodroom (MOD) vond zaterdagavond een pakkend herdenkingsconcert plaats voor 'Floky'. Florent Pevée, een groot aanstormend rocktalent, overleed precies een jaar geleden na een verkeersongeval. Heel wat artiesten en vrienden brachten ode aan de frontman van Kabul Golf Club.

Een jaar geleden, op 29 november, verloor de Belgische rockscene met Florent Pevée een groot talent. De muzikant overleed na een verkeersongeval op de Hasseltse ring, op een steenworp van zijn geliefde Muziekodroom (MOD). In diezelfde MOD vond zaterdagavond een pakkend herdenkingsconcert plaats voor hem. Onder de naam 'Ceci N'est Pas Un Concert' brachten acht bands een ode aan Florent Pevée. Onder andere The Rott Childs, Drums Are For Parades en Raketkanon brachten in een bomvolle MOD een emotionele hulde aan Floky.


Ook special guest Mauro, die Kabul Golf Club ooit "de allerbeste nieuwe rockgroep van het land" noemde, stond op het podium.


"Vrijwel onmiddellijk na Florents ongeluk besloten we met Kabul Golf Club en The Rott Childs dat we iets moesten doen", vertelt Wim Coppers, de drummer van The Rott Childs waar Florent als bassist speelde. "We wilden Floky absoluut herdenken op een manier die hij zelf te gek zou vinden. Dankzij Ralf Leesen van het platenlabel Hypertension Records kregen de plannen al snel vorm."

De betreurde Florent Pevée, hier samen met zijn band Kabul Golf Club.
Eric Sefton De betreurde Florent Pevée, hier samen met zijn band Kabul Golf Club.

Vinylplaat

"Florent was zot van vinylplaten", zegt Ralf van Hypertension Records. "Hij zei ooit dat hij de eerste EP van Kabul Golf Club op vinyl wilde uitbrengen. We besloten zijn wens in vervulling te laten gaan. Door zijn vroegtijdige dood kreeg Kabul Golf Club echter nooit de kans om meer dan vijf nummers op te nemen. Daarom vroegen we acht groepen, die dicht bij Florent stonden, om een cover op te nemen van de liedjes. Onder meer The Sore Losers en The Rott Childs gingen op onze vraag in. De covers staan samen met de originele nummers op de vinylplaat 'Ceci N'est Pas Un Disque'. Daarna kregen we het idee om al die bands ook samen op het podium te brengen in de Muziekodroom."


Dat het voor de bands een emotionele avond was, staat buiten kijf. "Iedereen was hier om dezelfde reden. We kwamen niet enkel voor de muziek, maar vooral voor Florent", zegt Wim. "Het is hartverwarmend, maar ook tragisch, om te weten dat hij de lijm is die ons hier samenbracht. Dat het concert in de MOD plaatsvond was dubbel voor ons. Enerzijds is het fijn om te spelen op een plaats waarvan ik weet dat Floky er zelf graag kwam. Anderzijds doet het kruispunt op weg naar de MOD de wereld voor mij stilstaan. Dan besef ik dat één van mijn beste vrienden op dat koude beton gestorven is. Ik kan niet uitdrukken hoe je je dan voelt. Toch weet ik dat Florent fier zou zijn op deze avond. Florent, ik mis u, kleine heerser."