"Hasselt was nog niet klaar voor onze cocktailbar"

ZAAKVOERDERS HEROPENEN RESTAURANT NA MISLUKT AVONTUUR

Zaakvoerder Dirk Hendrickx en zijn vrouw op het moment dat restaurant De Goei Goesting dicht ging om plaats te maken voor Unico Gastrobar.
Archief Bart Borgerhoff Zaakvoerder Dirk Hendrickx en zijn vrouw op het moment dat restaurant De Goei Goesting dicht ging om plaats te maken voor Unico Gastrobar.
Goed nieuws voor de fans van De Goei Goesting: ruim een half jaar na de sluiting keert het restaurant terug. Dirk Hendrickx wilde met opvolger Único Gastrobar op dezelfde plek een nieuw succesverhaal schrijven. "Maar Hasselt was nog niet klaar voor onze cocktailbar."

Restaurant De Goei Goesting aan de Zuivelmarkt sloot ruim een half jaar geleden de deuren, want zaakvoerder Dirk Hendrickx wilde er iets nieuws starten. Zijn cocktailbar zou vanaf midden mei hapjes en high tea in een gezellig kader serveren. "We zullen de zaak omtoveren in een nieuw, hedendaags café naar het voorbeeld van hotelbars in grote Europese steden. Daar zit het volk en dat wordt een echte trend. Koffie en thee overdag, biertje, cocktail of champagne 's avonds en met wat livemuziek in het weekend", klonk het destijds in onze krant. Zo kwam er een einde aan vijftien succesvolle jaren De Goei Goesting.


Helaas werd het niet helemaal wat het moest zijn. Het nieuwe verhaal werd geen bestseller, maar een bescheiden stationsromannetje voor een beperkt publiek. "Na goed zes maanden hebben we besloten om Único Gastrobar te zien als een overgangsperiode. Hasselt is toch niet zo kosmopolitisch als ik had gedacht. In de weekends draaide de cocktailbar wel, maar in de week was er te weinig potentieel. Hasselt is een kleinschalige, gezellige stad, maar telt niet voldoende mensen die in de week in de namiddag of 's avonds gezellig gaan borrelen. De overstap werd ook op een moeilijk moment gemaakt. Omdat we in de problemen zaten met koks, een stuk van de keuken weg moest en een deel van de panden werd verkocht, is de beslissing snel gevallen. Snelle beslissingen zijn niet altijd goed."

Modernere versie

Único Gastrobar out, Goei Goesting in, dat is de logische beslissing die Hendrickx nu gemaakt heeft. "Ik denk dat de klanten de zaak nog meer misten dan wij. Het is altijd goed om rekening te houden met de wens van de klant." Met L'Aperi Vino en Buon'Eatalia liggen er ook nog eens twee concepten van hem naast de Goei Goesting. "Het worden terug drie gescheiden zaken met elk hun eigen, specifieke keuken en eigenheid. De Goei Goesting wordt terug de gezellige brasserie met de Frans-Belgische menukaart en de befaamde kleine degustatiegerechtjes. Qua look wordt het wel een trendy zaak. De bar die er nu staat, is een extra voordeel. Vroeger was de Goei Goesting puur een restaurant en kon je alleen tafelen. Nu is er een lounge waar je kan aperitieven en een bar waar je achteraf kan verder borrelen. Op zaterdag en zondag komt trouwens ook het ontbijt weer terug."

Zes extra medewerkers

Op dinsdag 17 oktober opent de Goei Goesting opnieuw de deuren, tot 16 oktober blijf Único Gastrobar gewoon open. "Wij weten dat we met deze switch heel veel mensen ontzettend blij maken en dat wij met ons vernieuwde team er weer helemaal klaar voor zijn. Er komen immers ook nog eens zes personeelsleden bij", besluit Hendrickx vol goede moed.