Vlaams Belang houdt actie tegen komst gebedshuis: “We willen de politiek wakker schudden’

De moslimgemeenschap van Harelbeke kocht deze villa aan de Kortrijksesteenweg met de bedoeling er een gebedsruimte in onder te brengen.
Archief Maxime Petit De moslimgemeenschap van Harelbeke kocht deze villa aan de Kortrijksesteenweg met de bedoeling er een gebedsruimte in onder te brengen.
Het Vlaams Belang houdt straks voor de Harelbeekse gemeenteraad een protestactie tegen de plannen van de moslimgemeenschap Bader om van een villa in de Kortrijksesteenweg een gebedshuis te maken. “Een 80-tal buurtbewoners tekenden al beroep aan”, zegt Wouter Vermeersch, die lijsttrekker is bij de komende Kamerverkiezingen. “Op dinsdag 23 april vindt een hoorzitting plaats bij de beroepsinstanties van de provincie West-Vlaanderen. Om de politiek wakker te schudden, houden we een korte actie voor de aanvang van de gemeenteraad in Harelbeke.”

Het stadsbestuur keurde begin dit jaar de aanvraag van de moslimgemeenschap al voor de derde keer goed. Doordat bewoners telkens bewaar aantekenen, belandt het dossier nu al voor de derde keer bij de provincie. De hoorzitting voor deze poging gaat door op 23 april, en dan hakt de provincie binnen de maand knopen door. De buurt maakt zich vooral zorgen over parkeerproblemen. 

Schepen David Vanderkeckhove (Groen) begrijpt niet waarom de provincie de aanvraag van de moslimgemeenschap de vorige keer niet goedkeurde. “Die konden de opmerkingen van de provincie weerleggen, en dat werd ook aanvaard door de provinciaal stedenbouwkundige ambtenaar. Wat de actie van vanavond betreft: dat kadert wellicht in de campagne van de lijsttrekker van het Vlaams Belang.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.