Schepen geeft zitje in gemeenteraad op

Michaël Vannieuwenhuyze wordt beleidsverantwoordelijke Sport

Michaël Vannieuwenhuyze (Open Vld), huidig schepen van Jeugd en Sport, neemt zijn zitje in de gemeenteraad niet op.
Henk Deleu Michaël Vannieuwenhuyze (Open Vld), huidig schepen van Jeugd en Sport, neemt zijn zitje in de gemeenteraad niet op.

Huidig schepen Michaël Vannieuwenhuyze (Open Vld) wordt de nieuwe beleidsverantwoordelijke Sport in de stad Harelbeke, vanaf 1 februari. Dat betekent ook dat hij zijn zitje in de gemeenteraad als oppositieraadslid (Sp.a nam CD&V mee in het bestuur voor de komende zes jaar, en niet de huidige coalitiepartners N-VA en Open Vld nvdr.) niet opneemt, want die combinatie is wettelijk niet mogelijk. “Ik was de komende zes jaar uiteraard liever schepen geweest, maar dat kan dus niet. Ik ben blij dat ik als beleidsverantwoordelijke Sport in Harelbeke mijn geliefde stad toch méé vorm kan blijven geven, en me op die manier toch kan blijven inzetten voor de inwoners van Harelbeke. Ik blijf actief in de politiek. Ook al zal ik niet in de raad zetelen, ik zal mijn 5 partijgenoten in de raad achter de schermen met raad en daad bijstaan, en op die manier mijn steentje blijven bijdragen bij Open Vld.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.