"Wij voelen concurrentie van Pizza Hut"

HARELBEEKSE WEBSITE VOOR LEVERINGEN AAN HUIS STRIKT TWEE FRITUREN

Van links naar rechts: Jeroen Vandenbussche, Bernard Ghyselinck, Benny Beernaert en Lore Vanderbrugghen.
Joyce Mesdag Van links naar rechts: Jeroen Vandenbussche, Bernard Ghyselinck, Benny Beernaert en Lore Vanderbrugghen.
Inwoners van Harelbeke hoeven voortaan hun huis niet meer uit te komen als ze 'een frietje willen stekken'. Jeroen Vandenbussche is gestart met een nieuwe website 'www.aanhuisgeleverd.be', en in een testfase nodigde hij zijn twee favoriete frituren uit om mee te werken. "Elke 15 minuten kan er één bestelling vetrekken, zodat de klanten in de zaak niet te lang moeten aanschuiven", zegt Benny Beernaert van frituur Benny.

Jeroen Vandenbussche uit Harelbeke, die sowieso al de handen vol heeft met zijn sanitairzaak V&V Sanitair, kreeg meer dan een jaar geleden het idee om een website te starten waarbij consumenten bestelde producten van handelszaken uit hun buurt thuis konden laten leveren.


"Je hebt inderdaad al websites waar je eten aan huis kan laten leveren, maar daar vind je enkel de zaken op die zelf een thuisleverdienst hebben", zegt Jeroen. "Ik wil andere handelszaken de kans geven om een overkoepelende koerierdienst van de website te gebruiken, zodat het voor hen maar een minimale inspanning vergt om ook die thuisleverservice aan te bieden aan hun klanten."

Concurrentie

Voor een eerste testfase, benaderde Jeroen zijn twee favoriete frituren in Harelbeke, frituur Benny en de Marktfrituur, met de vraag of ze niet mee wilden doen. De zaakvoerders aarzelden geen moment. "Het grootste voordeel is uiteraard dat onze klanten hun huis niet meer uit moeten", zegt Benny.


"Eerlijk: wij hebben de komst van de Pizza Hut, die ook thuis levert, gevoeld. Voor bepaalde klanten maakt het op bepaalde dagen niet uit wat ze eten, zolang ze er maar niet meer voor buiten hoeven te komen."


Wie frietjes wil laten thuis leveren, moet als eerste stap een adres opgeven op de website.


"We gaan maximum 3,3 kilometer ver, omdat we dan héél Harelbeke kunnen bedienen, ook de verste uithoek in Stasegem. Maar buurten in Kuurne die tegen Harelbeke aanliggen, komen dus ook in aanmerking. Wie te ver woont, kan geen bestelling ingeven."


Daarna kan de klant een tijdstip kiezen. "Elke 15 minuten kunnen we een levering thuis brengen", zegt Jeroen.


"Dat is omdat er momenteel maar één koerier op weg is, en het dus nog haalbaar moet blijven." "Maar voor ons is dat ook het maximum", zegt Benny. "We moeten het ook nog allemaal klaar kunnen maken, én het zou bovendien niet fair zijn dat klanten hier in de zaak langer moeten wachten omdat de ene na de andere thuisbestelling éérst wordt klaar gemaakt."

Commissie

De klant betaalt 2,99 euro voor de thuisleverservice. "Daarnaast krijgen we ook een kleine commissie op wat de frituren verkopen via onze website", zegt Jeroen. "Op die manier kunnen wij de koerier betalen die rondrijdt met de bestellingen." Het is de bedoeling dat er zich op termijn meerdere zaken aansluiten bij aan huisgeleverd.be. "Ik denk in de eerste plaats aan eetzaken. Maar het kan evengoed een slager of een bakker zijn die via onze website zijn producten aan huis wil laten leveren."